20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

TWİTTER TÜRKİYE OFİSİ AÇILMIYOR

Twitter Türkiye ofisi açılmıyor

17 Nisan 2014 Perşembe 11:56

Ankara'da temaslarda bulunan Twitter Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Türkiye'de bir ofis açma konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını açıkladı.

Küresel Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada Ankara'da Pazartesi gününden bu yana yaptıkları görüşmeler sonucunda hükümet ile Türkiye'de bir ofis açmak konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını söyledi.

Crowel, dünya genelinde ofisleri yalnızca ekonomik şartlar bunu haklı çıkardığında çtıklarını belirtti.

Twitter'ın engellenmesi kararının çok sert olduğunu belirten Crowel, aslında Mayıs ayında yapmayı planladıkları bir görüşmeyi öne alarak bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Crowell, mahkeme kararlarına uyma konusundaki yaklaşımlarını da şöyle anlattı:

"Bize bunlarla ilgili başvuruları e-posta ile değil, kendi şikayet sistemimiz içerisinden yapmalarını söyledik. Zaten her konuda mahkeme kararına da ihtiyaç yok. Şirket kurallarına da ters düşen içerikler konusunda zaten mahkeme kararı olmadan da aksiyon alabiliyoruz. Bunu farklı yerlerde yaptık. Türkiye'de de yaptık. Ancak bazen mahkeme kararlarına itiraz edebiliriz. Zaten bunu daha önce yaptık. Eğer mahkeme temyiz ederse engellenen içeriğe yeniden açabiliriz."

Twitter yöneticisi Crowell, içerik şikayet formunu Türkçe'ye çevirdiklerini, iletişim için bir Türk avukatla çalışmayı sürdüreceklerini de söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA