TÜRKMEN: “TALEBİMİZ MERKEZİ CEZAEVİ ÇALIŞANLARINA BAREM HAKLARININ VERİLMESİ”
Merkezi Cezaevi’nde bir saatlik uyarı grevine giden ve önümüzdeki hafta süresiz greve gitme uyarısında bulunan Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) cezaevi çalışanlarına barem haklarının verilmesini talep etti.

28 Eylül 2018 Cuma 13:00
Merkezi Cezaevi’nde bir saatlik uyarı grevine giden ve önümüzdeki hafta süresiz greve gitme uyarısında bulunan Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen) cezaevi çalışanlarına barem haklarının verilmesini talep etti.
İlgili bakanlarla görüşmelerinin sonuçsuz kaldığını savunan Hak-Sen, “Hükümetin hala diyalog masasına daveti, çağrısı, somut bir takvimi yok. Çalışanlar süresiz greve gitme noktasına geldi. Süresiz greve gidilmesi durumunda ciddi eylemlerimiz olacak. Cezaevine giriş -çıkışları tamamen durduracağız. Gerekirse cezaevinin kapısına etten duvar öreceğiz” açıklaması yaptı.
Hak-Sen ile Gardiyanlar Birliği bugün Merkezi Cezaevi önünde sorunlarını dile getirdi. Cezaevinde 09.00 ile 10.00 saatleri arasında uyarı grevi de yapıldı.
Uyarı grevi kapsamında Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen ile Gardiyanlar Birliği Başkanı Salih Kayalı, ortak basın açıklaması yaptı.
Türkmen ve Kayalı imzalı ortak basın açıklamasında, “Burada bulunma sebebimiz maaş, ek ödeme, daha fazla maddi çıkar istemek için değil. Biz, Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanan kamu görevlilerine tanınan yasal hakların Merkezi Cezaevi çalışanlarına da tanınmasını talep ediyoruz. Verdiğimiz kavga, gasp edilen hakların iadesi, cezaevinin çağdaş hale getirilmesi içindir” denildi.
“36 YILIK CEZAEVİ ÇALIŞANLARI İŞE GİRDİĞİ BAREM SKALASINDA KALIYOR”
Hak-Sen Başkanı İzzet Türkmen, TAK’a yaptığı açıklamada ise, hükümetlerin 43 yıldır Merkezi Cezaevi çalışanlarının haklarını gasp ettiğini savundu.
“Kamuda işe başlayan bir memur 10-12 yılda bareminin en üst seviyesine geliyor, 36 yılık cezaevi çalışanları işe girdiği barem skalasında kalıyor” diyen Türkmen, “Baremlerimizin iadesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Türkmen, Kamu Görevlileri ve Emeklilik yasalarında düzenlemeyle sorunun çözüleceğini, Hak-Sen’in yapılacak ilgili düzenleme bilgilerini, Maliye ve İçişleri bakanlıklarına aylar öncesinden verdiğini söyledi.
Cezaevinde gardiyan, teknisyen ve psikolog kadrosunda görev yapan 240 çalışan olduğunu kaydeden İzzet Türkmen, “Bu yasa çalışması çalışanların tamamını ilgilendiriyor” dedi.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile görüşmelerinden sonuç çıkmadığını, verilen sözlerin tutulmadığını, çözüm için adım atılmadığını da savunan Türkmen, Başbakan Tufan Erhürman’a verilmek üzere bir bilgi dosyası hazırladıklarını ve geçtiğimiz hafta bunu Başbakanlık Müsteşar Hasan Alicik’e verdiklerini söyledi.
Türkmen, “Hükümetin hala diyalog masasına daveti, çağrısı, somut bir takvimi yok. Çalışanlar süresiz greve gitme noktasına geldi. Süresiz greve gidilmesi durumunda ciddi eylemlerimiz olacak. Cezaevine giriş -çıkışları tamamen durduracağız. Gerekirse cezaevinin kapısına etten duvar öreceğiz” açıklamasında bulundu.
“CEZAEVİNDE YÜZLERCE PROBLEM VAR... MAHKUMLAR İNSANLIK DRAMI YAŞIYOR”
185 kişilik Merkezi Cezaevi’nde şu an yaklaşık 525 tutuklu ve hükümlü bulunduğunu kaydeden Türkmen, koşulların hem çalışanlar hem de cezaevinde kalanlar için kötü olduğunu söyledi.
Türkmen, gardiyanların çalışma koşullarıyla ilgili durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’e de ileteceklerini belirterek şunları ekledi:
“Cezaevinde yüzlerce problem var. 20 kişilik odalarda iki tuvalet, iki banyo 50-55 de mahkum var... Mahkumlar insanlık dramı yaşıyor. Gardiyanlar akrepten, yılandan, fareden, kırkayaktan, mikroptan geçilmeyen kulelerde nöbet tutuyor. Sağlık taramalarımız yapılmıyor. Risk altındayız.
Yeni cezaevi binası birkaç ay sonra bitecek. Mevzuat değişikliği yok… genelgeler, yönetmelikler, tüzükler 1970-80’lerden kalma. Yeni bina, bunun beş katı büyüklüğünde ve iki katlı…Orada kaç personel, hangi sistemde çalışacak, ne yapacak? Kimse bilmiyor.”
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
İskele'de üvey kızına cinsel saldırı iddiasıyla tutuklu zanlıya 6 gün ek süreİskele'de 2023-2026 arasında 16 yaşından küçük üvey kızına defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan H.B., mahkemeye çıkarıldı; soruşturma kapsamında 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verildi.28 Ekim 2026 Çarşamba 11:47İSKELE
Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta Eski Sendika Yöneticileri ile BuluştuEmekçinin partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta her salı bir araya gelen eski sendika yöneticileri ve emeklilerle buluştu. Görüşmede emekçinin partisi Bağımsızlık Yolu’nun mücadele programı ile ilgili bilgi verilirken, politikaları ile ilgili önerileri konuş28 Ekim 2026 Çarşamba 11:43KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.