19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE DESTEKLERİZ

Türkiye'nin AB üyeliğini en güçlü şekilde destekleriz

07 Kasım 2013 Perşembe 09:42

TC-ABTürk halkı AB üyeliğini gerçekten istiyorsa, buna en güçlü şekilde destek oluruz

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, "Türk halkı, AB üyeliğini gerçekten istiyorsa, Norveç bunu en güçlü şekilde destekler" dedi.

Brende, Norveç Barış Araştırmaları Merkezi (NOREF) ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) tarafından Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen "Uluslararası Arabuluculuk Eğilimleri Çalıştayı: Türkiye ve Norveç'in Arabuluculuk Perspektifleri" panelinden sonra AA'nın sorularını yanıtladı.

Brende, AB müzakerelerinde 5 Kasım'da açılan yeni fasıl için Türkiye'yi ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı tebrik etti. Brende, "Bu yeni fasıl, Türkiye-AB işbirliğinde yeni ve heyecan verici bir öğe" dedi.

Türkiye'nin müzakere kapasitesiyle ilgili soru üzerine Brende, Türkiye'nin doğru yolda olduğunu söyledi. Çözülmesi gereken bir kısmı teknik, bir kısmı da Kıbrıs meselesi gibi siyasi sorunlar olduğunu hatırlatan Brende, "Ancak son 10 yılda Türkiye, AB tarafından da kabul edilen etkileyici düzeyde yol kat etti" ifadesini kullandı.

Norveç'in Türkiye'nin AB sürecini yorumlayan Brende, "Bence Başbakan Erdoğan'ın hükümeti AB'nin üyelik kriterlerini yakın zamanda karşılayacaktır, ki zaten son yıllarda birçoğunu karşılamıştır" dedi. Brende sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye egemen bir ülke. AB üyeliği kararı Türk halkına aittir. Eğer Türk halkı üyeliği destekliyorsa, Norveç'in fikri İsveç ile aynıdır. Türk halkı AB üyeliğini gerçekten istiyorsa, Norveç bunu en güçlü şekilde destekler."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA