29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

TÜRKİYE'DEN KKTC'YE İNSAN TİCARETİ

-

Türkiye'den KKTC'ye insan ticareti

28 Mayıs 2016 Cumartesi 12:19

 İnsan ticareti kurbanı olan genç yaştaki Afrikalı kadınların, yasadışı insan kaçakçılığı şebekeleri aracılığıyla Türkiye üzerinden KKTC’ye getirildikleri iddia edildi ve bu kişilerin asıl varış noktalarının, hiçbir zaman ulaşamadıkları Orta ve Kuzey Avrupa ülkeleri olduğu ifade edildi.

Simerini gazetesi, şu an Güney Kıbrıs’ta bulunan Somalili 18 ve 24 yaşlarındaki iki genç Afrikalı kadının, hem ülkelerindeki savaşın kurbanı, hem de daha sonra insan ticareti kurbanı olduklarını yazdı.

Bahse konu kadınların, Güney Kıbrıs’ta bulunan “Cyprus Stop Trafficking” isimli sivil toplum örgütünün barınma yeri olan bir evde kalmakta olduklarını kaydeden gazete, bu kadınların, son dönemlerde hamile bir şekilde KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçip, Lefkoşa Rum kesimi ile Larnaka’daki devlet hastanelerinde doğum yaptıklarının kayda geçirildiğini ileri sürdü.

İnsan kaçakçılığı şebekelerinin ağına düşün kadınlardan bazılarının, KKTC’de cinsel istismara uğradıkları sırada hamile bırakıldıkları durumlar olduğunu iddia eden gazete, “bir Afrika ülkesinin Lefkoşa’daki konsolosunun”, bahsedilen durumların, organize suç eylemi olduğundan söz ettiğini aktardı.

Gazeteye göre bahse konu kişi, konsolosu olduğu ülkede bir ajan olduğunu ve bu kişinin daha iyi bir iş bulma vaadiyle kızlara Kıbrıs’a oradan da Avrupa’ya seyahat etme sözü verdiğini, ancak en nihayetinde bu kızların KKTC’deki insan ticareti şebekelerinin eline düştüğünü iddialarına ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA