28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

TÜRKİYE'DEN BİR YANGIN SÖNDÜRME ARACI KKTC'YE KONUŞLANDIRILACAK

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yakın bir zamanda Türkiye’den bir yangın söndürme uçağı veya helikopterinin KKTC’de konuşlandırılacağını açıkladı.

Türkiye'den bir yangın söndürme aracı KKTC'ye konuşlandırılacak

23 Haziran 2016 Perşembe 20:30

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yakın bir zamanda Türkiye’den bir yangın söndürme uçağı veya helikopterinin KKTC’de konuşlandırılacağını açıkladı.

Ataoğlu, şu anda Türkiye’de 3 noktada KKTC’ye bir yangın anında hemen müdahale edebilecek 2 helikopter ve 1 uçağın bulunduğunu, ancak Türkiye ile yaptıkları görüşmelerde bu 3 yangın müdahale aracından 1 uçak veya 1 helikopterin KKTC’de konuşlandırılması için öneride bulunduklarını ve uygun görüldüğünü kaydetti.

Ataoğlu, KKTC’de konuşlandırılacak aracın nasıl Türkiye’den KKTC’ye müdahalede bulunma planı varsa, Türkiye’de çıkabilecek bir yangında da KKTC’den oraya müdahale edebileceğini anlattı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güney’de yaşanan yangın olayından da büyük üzüntü duyduklarını, çünkü ormanların herkesin olduğunu ifade ederek, yangın anında hemen Orman Dairesinin hazırlık yaptığını, Cumhurbaşkanlığı müsteşarı ile görüşüldüğünü, Rumca bilen kişilerin ekibe dahil edildiğini, KKTC olarak bu hazırlıkları “Ormanlar hepimizindir” diyerek yaptıklarını kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nde milletvekillerinin güncel konuşma istemlerine yer verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA