29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

TÜRKİYE'DE 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE' KELEPÇE

Özgür Gündem'in nöbetçi yayın yönetmenlerine tutuklama

Türkiye'de 'ifade özgürlüğüne' kelepçe

20 Haziran 2016 Pazartesi 22:39

Özgür Gündem Gazetesi için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılan ve gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini üstlenen Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkan Şebnem Korur Fincancı, gazeteci yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu tutuklandı.

Fincancı, Nesin ve Önderoğlu hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma açılmıştı.

Soruşturma kapsamında bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu, Cengiz Boysoy, İhsan Eliaçık ve Beyza Üstün Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısına ifade verdi.

İfadelerinde Özgür Gündem Gazetesi'nde gönüllü olarak, dayanışma maksadıyla bir günlük genel yayın yönetmenliği yaptıklarını söyleyen Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.160620140643_ozgur_624x351_..jpg

'İfade özgürlüğü kapsamında'

Şebnem Korur Fincancı'nın savcılıktaki ifadesinde, "Söz konusu haberlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını düşünüyorum" dediği belirtildi.

Mahkemeye sevk edilen Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu tutuklandı.

Önderoğlu, Fincancı ve Nesin, Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyası çerçevesinde görev aldıkları için Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Eşref Durmuş tarafından "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişlerdi.

Özgür Gündem hakkında yürütülen soruşturmalara karşı dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni" Kampanyası 3 Mayıs, Dünya Basın Özgürlüğü gününden beri devam ediyor.

bbc

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA