19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

TÜRKİYE'DE BASINA YİNE PRANGA: YAYIN YÖNETMENLERİ İÇİN 14 YIL İSTENİYOR

Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenlerinin 14 yıla kadar hapsi istendi

Türkiye'de basına yine pranga: yayın yönetmenleri için 14 yıl isteniyor

22 Haziran 2016 Çarşamba 17:12

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için başlatılan ‘nöbetçi yayın yönetmeni’ kampanyasına destek vermelerinin ardından tutuklanan Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı’nın 14 yıla kadar hapsi istendi.

Hakkında onlarca soruşturma ve dava açılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla 44 kişi, geçen 3 Mayıs’ta başlatılan nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasına destek vermiş, 37’si hakkında soruşturma açılmıştı.

Dün de Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi yayın yönetmenliği kampanyasında görev alan gazeteci Erol Önderoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve akademisyen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İddianame tamamlandı

Habertürk’ten Veli Sarıboğa’nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, tutuklanan üç ismin yanı sıra Prof. Dr. Beyza Üstün ve İnan Kızılkaya hakkında da ‘suç ve suçluyu övmek’, ‘suça tahrik’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan iki yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istendi.

Nesin hakkındaki iddianame terör suçlarına bakmakla görevli İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne, diğer şüpheliler hakkındaki iddianame de 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA