19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

TÜRKİYE SAATLERDİR SOSYAL MEDYASIZ YAŞIYOR!

Atatürk Havalimanı'na yapılan hain saldırıdan sonra BTK; Facebook, Twitter ve YouTube'u kapatma kararı aldı.

Türkiye saatlerdir sosyal medyasız yaşıyor!

29 Haziran 2016 Çarşamba 18:14

Dün akşam Türkiye, Atatürk Havalimanı'na yapılan hain saldırı haberiyle büyük şok yaşadı. Saldırının ilk yarım saati boyunca herkesin bildiği yalnızca havalimanında bir patlama olduğuydu. Patlamanın nasıl olduğuna dair detayları merak eden vatandaşlar, sosyal medyaya yönelerek havalimanında bulunan kişilerin paylaşımlarını takip ederek patlama hakkında bilgi sahibi olmak istiyor, düşüncelerini de bu platformlar üzerinden paylaşmak istiyordu.

Saldırıya dair sosyal medyadan gelen fotoğraflar, videolar ve bilgiler yoğunlaştıktan sonra Facebook, Twitter ve YouTube kapatıldı. Kullanıcılar, 2016 yılında bu tip uygulamalara karşı isyan ederken BTK tarafından sitelerin ne zaman açılacağına dair bir açıklama yapılmadı. Halihazırda Türkiye saatlerdir sosyal medyasız yaşıyor.

 

İşte VPN kullanarak Facebook, Twitter ve YouTube'a girmenin yolları:

İŞTE BTK’NIN ‘KAPATMA’ AÇIKLAMASI

“28/06/2016 günü düzenlenen, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan ve ülkemizin birlik ve huzurunu hedef alan terör saldırısı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntüler paylaşılmaktadır. Mahkeme kararı ile hakkında yayın yasağı da getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla menfur terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiği değerlendirilmektedir.

Bu itibarla, internette ve özellikle sosyal medyada yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar (tweet, retweet vb.) konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi beklenmektedir. Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görüntüleri yayınlayarak v eya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar
nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacaktır.

Milyonlarca kişi Facebook, Twitter ve YouTube'a giremiyor. Ancak Sosyal medya devlerine giriş yapabilmenin bir yolu var. Gezi olaylarından sonra herkesin çokça duyduğu o yöntemle: VPN.

FACEBOOK, TWITTER VE YOUTUBE'A NASIL GİRİLİR?
Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine girmek için farklı alternatifler bulunmaktadır. Bunun için DNS değiştirme yapılabilir veya VPN kulllanabilirsiniz. Piyasada gerek masaüstü gerekse de mobil cihazlar için pek çok VPN programı bulunmaktadır. Türkiye'deki özellikle ücretsiz kullanım seçeneği ile HotspotShield en çok tercih edilen VPN programlarından biridir. VPN programları basittir. İndirip kurmanız ve aktifleştirmeniz yeterlidir. Chrome web mağazasından Zenmate kurularak da giriş yapılabilir 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA