TÜRKİYE OTOMOBİL SATIŞINDA 23 AVRUPA ÜLKESİNİ SOLLADI
Avrupa'da en fazla otomobil satan 8'inci ülke olan Türkiye 23 Avrupa ülkesini geride bıraktı.

29 Ocak 2019 Salı 14:55
Türkiye geçen yıl otomobil pazarındaki daralışa rağmen, Avrupa'da en fazla otomobil satan sekizinci ülke olarak kayıtlara geçerken 23 Avrupa ülkesini de geride bıraktı.
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verileriyle hazırlanan "2018 yılı Avrupa Otomotiv Pazar Değerlendirmesi" raporu yayımlandı.
AA muhabirinin rapordan derlediği bilgilere göre, AB (28) ve EFTA ülkeleri arasında geçen yıl Avrupa'nın en fazla otomobil satan ülkesi, Mercedes, Audi, BMW, Volkswagen ve bu firmaların bünyelerindeki diğer büyük markalara sahip olan Almanya olarak belirlendi.
Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya 2018'de 3 milyon 453 bin 778 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Motorlu taşıt ve parçaları 2017 yılında Almanya'nın ihracatından yüzde 18,4'lük pay alarak en önemli ihracat kalemi oldu.
İngiltere 2. sırada yer aldı
Almanya'yı 2 milyon 367 bin 147 adetlik toplam satışla Rolls Royce, Bentley, Aston Martin ve Land Rover gibi markalara sahip olan İngiltere takip etti.
Otomobil satışlarında üçüncü sırada yer alan Fransa ise Renault, Citroen, Peugeot , Dacia ve ülkede üretim yapan diğer firmalarla 2 milyon 173 bin 481 adet araç sattı. Fransa'yı 1 milyon 910 bin 25 otomobil satışıyla İtalya ve 1 milyon 321 bin 438 adetlik satışla İspanya izledi.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi son sırada
Toplamda 31 ülkenin bulunduğu listenin son 5 ülkesine bakıldığında ise 12 bin 956 adetlik satışla Güney Kıbrıs Rum Kesimi son sırada yer aldı.
Letonya 16 bin 879 adetle sondan dördüncü, İzlanda 17 bin 967 adetle sondan üçüncü, Estonya 25 bin 387 ile sondan dördüncü ve Litvanya da 32 bin 447 adetlik satışla sondan beşinci sırada yer aldı. Türkiye ise 2018 yılında Avrupa'da en fazla otomobil satan sekizinci ülke oldu. 486 bin 321 adet satış gerçekleştiren Türkiye, Hollanda, İsveç ve Avusturya'nın da dahil olduğu 23 Avrupa ülkesini geride bıraktı. Aralık 2018 verilerine göre ise Türkiye 60 bin 843 adet satışla Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın ardından altıncı sırada yer aldı.
2017'ye kıyasla daraldı
Öte yandan, Avrupa otomobil pazarı,2018'de 2017 yılına kıyasla yüzde 0,04 düşerek 15 milyon 624 bin 486'ya geriledi. 2017'de 15 milyon 630 bin 555 adet satış gerçekleşmişti. Söz konusu dönemde otomotiv satışlarını en çok artıran pazarlar sırasıyla yüzde 25,4 ile Litvanya, yüzde 23,1 ile Romanya ve yüzde 18,7 ile Hırvatistan olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde otomotiv satışlarında en fazla düşüş yüzde 15,6 ile İzlanda'da, yüzde 6,8 ile İngiltere, Norveç ve İsveç'te belirlendi.
En fazla otomobil satan Almanya'nın satışları söz konusu dönemde yüzde 0,2, Türkiye’nin satışları da yüzde 32,71 azalış gösterdi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.