TÜRKİYE OTOMOBİL SATIŞINDA 23 AVRUPA ÜLKESİNİ SOLLADI
Avrupa'da en fazla otomobil satan 8'inci ülke olan Türkiye 23 Avrupa ülkesini geride bıraktı.

29 Ocak 2019 Salı 14:55
Türkiye geçen yıl otomobil pazarındaki daralışa rağmen, Avrupa'da en fazla otomobil satan sekizinci ülke olarak kayıtlara geçerken 23 Avrupa ülkesini de geride bıraktı.
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) verileriyle hazırlanan "2018 yılı Avrupa Otomotiv Pazar Değerlendirmesi" raporu yayımlandı.
AA muhabirinin rapordan derlediği bilgilere göre, AB (28) ve EFTA ülkeleri arasında geçen yıl Avrupa'nın en fazla otomobil satan ülkesi, Mercedes, Audi, BMW, Volkswagen ve bu firmaların bünyelerindeki diğer büyük markalara sahip olan Almanya olarak belirlendi.
Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya 2018'de 3 milyon 453 bin 778 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. Motorlu taşıt ve parçaları 2017 yılında Almanya'nın ihracatından yüzde 18,4'lük pay alarak en önemli ihracat kalemi oldu.
İngiltere 2. sırada yer aldı
Almanya'yı 2 milyon 367 bin 147 adetlik toplam satışla Rolls Royce, Bentley, Aston Martin ve Land Rover gibi markalara sahip olan İngiltere takip etti.
Otomobil satışlarında üçüncü sırada yer alan Fransa ise Renault, Citroen, Peugeot , Dacia ve ülkede üretim yapan diğer firmalarla 2 milyon 173 bin 481 adet araç sattı. Fransa'yı 1 milyon 910 bin 25 otomobil satışıyla İtalya ve 1 milyon 321 bin 438 adetlik satışla İspanya izledi.
Güney Kıbrıs Rum Kesimi son sırada
Toplamda 31 ülkenin bulunduğu listenin son 5 ülkesine bakıldığında ise 12 bin 956 adetlik satışla Güney Kıbrıs Rum Kesimi son sırada yer aldı.
Letonya 16 bin 879 adetle sondan dördüncü, İzlanda 17 bin 967 adetle sondan üçüncü, Estonya 25 bin 387 ile sondan dördüncü ve Litvanya da 32 bin 447 adetlik satışla sondan beşinci sırada yer aldı. Türkiye ise 2018 yılında Avrupa'da en fazla otomobil satan sekizinci ülke oldu. 486 bin 321 adet satış gerçekleştiren Türkiye, Hollanda, İsveç ve Avusturya'nın da dahil olduğu 23 Avrupa ülkesini geride bıraktı. Aralık 2018 verilerine göre ise Türkiye 60 bin 843 adet satışla Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya'nın ardından altıncı sırada yer aldı.
2017'ye kıyasla daraldı
Öte yandan, Avrupa otomobil pazarı,2018'de 2017 yılına kıyasla yüzde 0,04 düşerek 15 milyon 624 bin 486'ya geriledi. 2017'de 15 milyon 630 bin 555 adet satış gerçekleşmişti. Söz konusu dönemde otomotiv satışlarını en çok artıran pazarlar sırasıyla yüzde 25,4 ile Litvanya, yüzde 23,1 ile Romanya ve yüzde 18,7 ile Hırvatistan olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde otomotiv satışlarında en fazla düşüş yüzde 15,6 ile İzlanda'da, yüzde 6,8 ile İngiltere, Norveç ve İsveç'te belirlendi.
En fazla otomobil satan Almanya'nın satışları söz konusu dönemde yüzde 0,2, Türkiye’nin satışları da yüzde 32,71 azalış gösterdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hava sıcaklığı 40 derecenin altına düşecekMeteoroloji Dairesi, geçtiğimiz hafta 44 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığının 40 derecenin altına düşerek, iç kesimlerde 35-38, sahillerde ise 31-34 derece dolaylarında olacağını duyurdu.30 Temmuz 2025 Çarşamba 17:35HAVA DURUMU
Son dakika! Ekrem İmamoğlu'nun diploma iptaline karşı yaptığı yürütmeyi durdurma talebi reddedildiSon dakika! Diploma davasında yeni gelişme: Mahkeme, yürütmeyi durdurma talebini reddetti30 Temmuz 2025 Çarşamba 17:18TÜRKİYE
Emre Çelikkol’un “Yolculuk” Başlıklı Sergisi ARUCAD Art Space’te Açıldı“Yolculuk” sergisi, 22 Ağustos 2025 tarihine kadar Lefkoşa Müftü Raci Efendi Sokak’ta bulunan ARUCAD Art Space’te ziyaret edilebilir.30 Temmuz 2025 Çarşamba 16:42ARUCAD
Girne'de araç, Yeşilırmak'ta tekne yandı!Girne’de seyir halinde olan araç alev alırken, Yeşilırmak'ta ise gezi teknesi yandı.30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:59KIBRIS
DAÜ'de öğrenci kulüpleri yaz kampı kapanış gecesi ile sona erdiDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Yaz Kampı, gerçekleştirilen kapanış gecesi ile sona erdi.30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:58DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Yer Girne: Ev arkadaşını bıçakladıGirne’de bir evde çıkan kavgada bir kişi bıçaklanmak sureti ile yaralandı.30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:57KIBRIS
Bir günde iki ani ölüm... Biri 64, diğeri 72 yaşında...Edremit’te sakin Richard Andrew Broughton ve Haspolat’ta faaliyet gösteren bir Yaşlı Bakım Evinde sakin Faik Ulusoy, aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:55KIBRIS
Bir günde 2 kaza, 2 sürücü de alkollü!Girne-Alsancak Çevre Yolu ve Alevkayası-Bufavento Anayolu’nda dün meydana gelen trafik kazalarında araç sürücülerinin alkollü olduğu belirlendi.30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:55KIBRIS
Bir haftada 67 kaza, 3 ölüm!KKTC’de geçen hafta meydana gelen 67 trafik kazasında, 3 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:53KIBRIS
Erhürman, DAÜ-SEN yetkililerini kabul ettiCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, bugün parti genel merkezinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası’nı (DAÜ-SEN) kabul etti.30 Temmuz 2025 Çarşamba 15:45KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs