TÜRKİYE KUPASI’NDAKİ ‘OLAYLI DERBİ’DE 46 TARAFTARA HAPİS TALEBİ
Kadıköy'de geçen sezon oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 46 şüpheli hakkında ceza istemiyle iddianame hazırlandı.

08 Şubat 2019 Cuma 11:40
Geçen yıl Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final maçında çıkan olaylara dair başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede 46 şüpheli için çeşitli oranlarda hapis cezası talep edildi.
İki takım, Kadıköy’de 19 Nisan 2018’de 2-2 biten ilk maçın rövanşı için karşılaşmış ancak tribün olayları nedeniyle maç tatil edilmişti. Olaylarda Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş kafasından yaralanırken yeniden oynanmasına karar verilen maça Beşiktaş çıkmamıştı.
Anadolu başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Şenol Güneş ile Beşiktaşlı futbolcu Quaresma mağdur, siyah beyazlı ekibin diğer oyuncusu Caner Erkin de şikayetçi olarak yer aldı. İddianamede toplamda 46 şüpheli yer aldı.
İstenen cezalar
İddianamede Güneş’i yaraladıkları öne sürülen üç kişiye ‘silahla yaralama’ ve ‘spor alanlarına yasak madde sokma’ suçlarından bir buçuk yıldan iki buçuk yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Quaresma’ya yönelik eyleminden dolayı da beş şüpheli, Caner Erkin’e yönelik eyleminden dolayı da iki şüpheli hakkında‘silahla yaralamaya teşebbüs’ ve ‘spor alanlarına yasak madde sokma’dan bir yıl dört ay 15 güne kadar hapis cezası istendi.
İddianamede 35 kişi hakkında ‘yasak madde kullanma’dan üç aydan bir yıla kadar hapis cezası, bir kişi hakkında da aynı suçtan adli para cezası talep edildi.
Şenol Güneş’e çakmak ve pet şişe
İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Abdülkadir D.’nin saat 21.11, Metehan A.’nın saat 21.47, Taner Ç.’nin saat 21.47, Cihat Ö.’nün de saat 20.53 civarında Quaresma’ya çakmak ve madeni para fırlattıkları belirtildi. İddianamede, Mirsat B.’nin de yine Quaresma’ya attığı madeni paranın futbolcuya isabet etmediği kaydedildi.
Şüphelilerden Cem A.’nın saat 21.11 civarında sahaya bir adet telefon fırlattığı kaydedilen iddianamede ‘şüpheli Mehmet S.Y.’nin saat 22.00, Sedat D.’nin yine saat 22.00 civarında hedef alarak Şenol Güneş’in kafasına çakmak attıkları, şüpheli Gökhan T.’nin yine saat 22.00 civarında soyunma odasına doğru giden Şenol Güneş’e su dolu bir şişe attığı, Şenol Güneş’in bu eyleme bağlı olarak tekrar yere düştüğü, eylemde kullanılan maddenin Türk Ceza Kanunu’nun 6’ncı maddesi uyarınca silah niteliğine haiz olduğu’ ifade edildi.
Şüpheli İbrahim Y. ve Selçuk G.’nin, Caner Erkin’i hedef alarak sahaya birer adet medeni para attıkları kaydedilen iddianamede, her iki maddenin de futbolcuya isabet etmediği belirtildi.
İddianamede tüm şüpheliler için kararla birlikte seyirden men tedbirinin uygulanması talep edildi.
Caner Erkin’e dava yok
Öte yandan Caner Erkin dahil 72 şüpheli hakkında ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’, ‘yaralama’, ‘hakaret içerikli tezahürat’ ve ‘spor alanlarında yasak madde kullanma’suçlarından süren soruşturmada takipsizlik kararı verilerek dava açılmadı.
Olayları gerçekleştirenlerin organize hareket ettikleri yönünde oluşan şüphe üzerine soruşturmanın genişletildiği bilgisine yer verilen takipsizlik kararında, ‘kapsamlı araştırmaya rağmen şüphelilerin örgüt faaliyeti kapsamında suç işlediklerine dair kamu davası açılmasını gerektirecek yeterlilikte delil elde edilemediğinden bu suç yönünden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği’ dile getirildi.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Beşiktaş’ın kalecisi Tolga Zengin, takipsizlikle sonuçlanan soruşturmanın mağdur bölümünde yer aldı.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.