TÜRKİYE İLE AB ARASINDA SIĞINMACI KRİZİNE ANASTASİADİS YORUMU: KARŞILIKLAR OLMADAN UNUTUN
Türkiye ile AB arasında sığınmacı krizinde anlaşmaya varılmasına yönelik perde gerisi faaliyetlerin ön planda olduğu, bununla birlikte Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in tüm gidişatlara; “karşılıklar olmadan başlıkların açılmasını unutun” dediği b

12 Mart 2016 Cumartesi 13:19
Politis gazetesi “AB-Türkiye Anlaşmasına İlişkin Perde Gerisi Doruğa Çıkıyor-Kritik Üç Gün” başlıklı haberinde, gelecek perşembe günü yapılacak olan Avrupa Konseyi zirvesi çerçevesinde, Türkiye-AB sığınmacı krizine ilişkin anlaşma sağlanmasına yönelik perde gerisinin doruğa çıktığını, Rum Başkanlığı’nın da, tüm konuyu ele alan Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’un bürosuyla sürekli istişare halinde olduğunu yazdı.
Gazete, Rum Başkanlığın, bugüne kadar Brüksel ile yapmış olduğu temaslardan herhangi somut bir sonucun çıkmadığını yazdı.
Habere göre bir hükümet kaynağı gazeteye yaptığı açıklamada “kolay bir hafta olmayacağını” belirtirken, Güney Kıbrıs’ın, Türkiye’nin, Ankara Protokolü’nden ortaya çıkan sorumluluklarını yerine getirmemesi veya Kıbrıs sorununa ilişkin herhangi bir faaliyette bulunmaması durumunda, başlıkların açılmasına rıza göstermesinin söz konusu olmadığını belirtti.
Fileleftheros gazetesi “Başlıkların Yeniden Açılması Ankara’nın Elinde” başlıklı haberinde, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’ın Ada’ya gelişinin, özellikle Türkiye ve sığınmacı krizinden etkilenen ülkelerle yapacağı temasların sürecine bağlı olduğunu yazdı.
Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, dün yaptığı açıklamalar çerçevesinde, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’ın Ada’yı ziyaretine yönelik olarak “gelebilir de gelmeyebilir de” ifadesini kullandığını belirtti.
Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın vetosunun kaldırılması için Türkiye’nin en azından ne yapmadı gerektiği şeklindeki bir soru üzerine, “Türkiye, yükümlülüklerine yanıt versin” ifadesini kullandı.
Böyle bir şeyin, AB ve Türkiye`nin anlaşması için bir risk oluşturup oluşturmayacağı şeklindeli bir soru üzerine ise Anastasiadis, “bu bizim sorunumuz değil, bize hiçbir zaman sorulmadı. Bu konuyu ortaya koyanlar, ya Ankara Protokolü ya da müzakere çerçevesi esasında, yükümlülüklerine yanıt vermesi için Türkiye’yi mecbur etme görevini üstlensin” ifadesini kullandı.
FINANCIAL TIMES
Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, ayrıca Financial Times gazetesine çıkan “Kıbrıslı Lider, Merkel’in Sığınmacılarla İlgili Anlaşmasını Batırmakla Tehdit Ediyor” başlıklı habere geniş bir şekilde yer verdiler.
Gazeteler, Financial Times’da yer alan Anastasiadis’in “ Bana baskı yapılmasını asla kabul etmeyeceğim, asla rıza da göstermeyeceğim, aksi takdirde Kıbrıs’a dönmemekten başka bir seçeneğim yok” ifadesinden de bahsettiler.
Alithia gazetesine göre DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Financial Times’in haberini yorumlarken yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, AB yükümlülüklerini yerine getirmediği sürece AB müzakere başlıklarının açılmasının söz konusu olmadığını belirtti.
Neofitu, başlıklarının özlü bir nedenden dolayı donmuş olduğunu, bunun da Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmemesi olduğunu savundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 kilo hintkeneviriyle yakalandı... "Annem hasta, ona yardım etmek için yaptım"Lefkoşa ve Girne’de ortak olarak düzenlenen “Tanyeri Operasyonu” kapsamında 2 kilo 170 gram hintkeneviriyle yakalanan S.J.M mahkemeye çıkarıldı.13 Mayıs 2025 Salı 15:05KIBRIS
Alkollü Sürücü Takla Attı, Kazayı Yaralanmadan AtlattıGazimağusa-İskele yolunda alkollü sürücünün kullandığı araç takla attı, kazada yaralanan olmadı.13 Mayıs 2025 Salı 14:55KIBRIS
Akdoğan’da Ağılda Yangın: Tarımsal Malzemeler Küle DöndüAkdoğan’da Ağılda Yangın: Tarımsal Malzemeler Küle Döndü13 Mayıs 2025 Salı 14:52GAZİMAĞUSA
Cihangir'de ev yangınıCihangir'de ev yangını13 Mayıs 2025 Salı 14:50LEFKOŞA
Geçitkale’de inşaat yapan "4 Türk vatandaşı" hakkında uluslararası tutuklama emriGeçitkale’de inşaat yapan "4 Türk vatandaşı" hakkında uluslararası tutuklama emri13 Mayıs 2025 Salı 14:47KIBRIS
Üç Ayrı Noktada Yangın: Evler Zarar GördüGirne, Lefkoşa ve Yılmazköy’de çıkan üç ayrı yangın paniğe neden oldu; yangınlarda maddi hasar meydana geldi.13 Mayıs 2025 Salı 14:44KIBRIS
Alsancak’ta Uyuşturucu Operasyonu: Bir Kişi TutuklandıNarkotik ekipleri tarafından şüpheli olarak durdurulan bir şahsın üzerinde metamfetamin ve hintkeneviri ele geçirildi.13 Mayıs 2025 Salı 14:39KIBRIS
Devrim Barçın “Juju” dedi meclisin elektriği gittiBarçın, Fatoş Ünal’ın kardeşinin işe gitmeden maaş alması adına Maliye Bakanlığı tarafından bir genelge yayınladığını ifade ediyordu.13 Mayıs 2025 Salı 14:31KIBRIS
İnşaatta Güvenlik İhmali: 19 Yaşındaki İşçi Ağır YaralandıÇatalköy’de inşaatta çalışan genç işçi ikinci kattan düşerek ağır yaralandı. Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu şüphesiyle üç kişi tutuklandı.13 Mayıs 2025 Salı 14:28KIBRIS
İskele’de Eğlence Mekanında Bıçaklı Dehşet: İki Kişiye Katle Teşebbüs!Alkollü şahıs eğlence mekanında dört kişiyi bıçakla yaraladı, iki kişiyi ağır yaralayarak katle teşebbüs etti. Zanlı tutuklandı.13 Mayıs 2025 Salı 14:15KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs