25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa20°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele20°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI GÜL’E DEVLET NİŞANI TAKDİM EDİLDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Gül’e Devlet Nişanı takdim edildi

20 Temmuz 2014 Pazar 12:32

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC’nin ulaştığı gelişmişlik seviyesinin gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, fikir ve gönül birliğiyle ortak hedefe ulaşacaklarını; bu konudaki irade ve inançlarının tam olduğunu söyledi.Gül, “Anavatan ve garantör olarak her koşulda Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edeceğimizi, ahdi ve tarihi yükümlülüklerimizi kararlılıkla yerine getirmeyi sürdüreceğimizi vurgulamak isterim” dedi.Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kendisine “KKTC Devlet Nişanı” takdim edilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, Eroğlu’na ve diğer devlet ve hükümet yetkilileriyle Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti.

“Emsalsiz bir kıvanç kaynağı”

Abdullah Gül, siyasi hayatı boyunca yakından takip ettiği milli davanın ve KKTC’nin geldiği noktayı simgeleyen devlet nişanını taşımanın; şüphesiz kendisi için “emsalsiz bir kıvanç kaynağı” olacağını vurguladı. Bu törenin 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünde, Barış ve Özgürlük Bayramı’nı Kıbrıslı Türk kardeşleriyle birlikte kutlamak üzere geldiği KKTC’yi ziyareti sırasında, tarihi yıldönümü vesilesiyle düzenleniyor olmasının da mutlu bir rastlantı olduğuna işaret eden Gül, şöyle devam etti:

“KKTC örnek teşkil eden bir devlet”

“Yarım asra yaklaşan hak ve eşitlik mücadelesinde Kıbrıs Türk halkı nice zorluklara rağmen toplumsal varlığını korumakla kalmamış, kendi devletini kurarak ona sahip çıkmıştır. Bugün 30. yılını geride bırakan KKTC, demokrasisi, hukuk düzeni ve tüm kurumlarıyla örnek teşkil eden bir devlettir.KKTC’nin kalkınmasında özellikle son 10 yılda kaydedilen başarı da takdire şayandır. Uluslararası toplumun verilen tüm sözlere karşın, halen haksız şekilde uyguladığı kısıtlamalara rağmen genç bir ülke olan KKTC’nin bu kadar kısa sürede ulaştığı gelişmişlik seviyesi hepimiz için gurur kaynağıdır.Bizi bu noktaya getiren fikir ve gönül birliğimiz, milli davaya olan inancımızı sürdürdüğümüz müddetçe, önümüzdeki dönemde de ortak hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum.Başarıya ulaşmak konusundaki irade ve inancımız da tamdır. Bu vesileyle Anavatan ve garantör olarak her koşulda Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edeceğimizi, ahdi ve tarihi yükümlülüklerimizi kararlılıkla yerine getirmeyi sürdüreceğimizi vurgulamak isterim.Türk milletinin ayrılmaz bir parçasını teşkil eden Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz, Türkiye’nin güvence ve desteğiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da huzur ve refah içerisinde yaşamaya devam edeceklerdir.Bu düşüncelerle büyük bir onurla taşıyacağım KKTC Devlet Nişanı’nı almaktan dolayı duyduğum mutluluğu yineliyor, Kıbrıslı Türk kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA