TÜRKİYE ADINA YARIŞARAK VEFA BORCUNU ÖDEMEK İSTİYOR
Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle hayalini kurduğu milli formayı giyme şansını bulamadan Türkiye'ye sığınan vücut geliştirme sporcusu Mehir Recep, ay-yıldızlı formayla hayalini gerçeğe dönüştürmek istiyor.

08 Şubat 2019 Cuma 22:30
Ülkesinde devam eden iç savaş nedeniyle hayalini kurduğu milli formayı giyme şansını bulamadan Türkiye'ye sığınan Suriyeli vücut geliştirme sporcusu Mehir Recep, Türkiye adına dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılmak istiyor.
Suriye'nin Hama kentinde savaş öncesi başladığı karate ve vücut geliştirme sporlarında başarılı olup ülkesinde katıldığı 4 turnuvada altın madalya kazanan 36 yaşındaki Mehir Recep, iç savaşın çıkması üzerine 6 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı.
Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki Geçici Barınma Merkezi'nde yaşayan Recep, yetkililerin sağladığı imkanlar sayesinde çok sevdiği karate ve vücut geliştirme sporunu yapma imkanı bulurken, Suriyeli öğrencileri de sporla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor.
Antrenmanlarını Harran Geçici Barınma Merkezi'nde sürdüren Suriyeli sporcu, Türkiye formasıyla hayalini kurduğu Avrupa ve dünya şampiyonalarında mücadele etmek ve başarılı Suriyeli sporcular yetiştirmek istiyor.
Mehir Recep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora küçük yaşlarda başladığını ve kısa bir sürede önemli bir başarıya ulaştığını belirterek, ülkesinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Konteyner kentte idarecilerin kendileri için spor salonu oluşturduğunu vurgulayan Recep, şunları kaydetti:
"Suriye'de vücut geliştirme ve karate sporuyla ilgileniyordum. 4'üncü sınıftan itibaren karateye başladım. Siyah kuşak sahibi oldum. Daha sonra eğitimimi Hama'da tamamladım. Bu sürede hem eğitimimi sürdürdüm hem de spordan geri kalmadım. İkisini bir arada yürüttüm. 17 yaşında ise vücut geliştirme sporuna başladım. Suriye'de ulusal anlamda başarılar elde ettim. Asya şampiyonasına katılacaktım ama savaş buna mani oldu. Savaş başlayınca çok sıkıntılar çektik. Artık sporu düşünemezdim bunun üzerine ailemi alıp, Türkiye'ye sığındık."
Yaklaşık 6 yıldır Harran'da yaşadıklarını ve burada çok iyi ağırlandıklarını dile getiren Recep, zaman geçtikçe buraya uyum sağladıklarını, spor yapmak için ortam oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
Kendi imkanlarıyla yaşadığı konteynerde çalıştığını belirten Recep, şöyle konuştu:
"Sonrasında yetkililerden talepte bulundum ve spor alanı oluşturduk. Çünkü bu gençlerin bir şeylerle uğraşması gerekiyor, kötü yollara düşmemesi için. Onlar da sağ olsunlar birçok aletin bulunduğu bir çadır yaptılar. Burada bazı gençlere karate dersleri verdim farklı yerlerde organizasyonlara katılarak başarılar elde ettik. Türkiye'de 6 madalya kazandık. 40-50 genç burada spor yapıyor. Spor sayesinde birçok Suriyeli genç sigarayı bıraktı. Amacımız gençlerimizle Türkiye'ye olan borcumuzu sporda elde edeceğimiz başarılarla ödemek. Bunun için Türkiye adına uluslararası yarışmalarda yer almak istiyoruz. Çünkü yıllardır Türkiye 4,5 milyon Suriyeli'ye en güzel şekilde ev sahipliği yapıyor, bunu ödeyemeyiz. İnşallah vatandaşlık alıp Türkiye adına güzel çalışmalar yapabilirim. Bunu gerçekleştirirsem mutlu olurum çünkü Türkiye'nin hakkını ödeyemeyiz."
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.