26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

TURKCELL, TÜRKİYE’NİN İLK 4G’Lİ AKILLI TELEFONU ‘T50’Yİ KIBRIS’TA TANITTI

Turkcell, Türkiye’nin ilk 4G’li akıllı telefonu ‘T50’yi Kıbrıs’ta tanıttı

02 Haziran 2014 Pazartesi 13:09

  • Türkiye’de ilk kez bir operatör, kendi markasıyla 4G destekli telefon tanıttı. ‘Turkcell T50’nin tanıtımı Kıbrıs’ta yapıldı.
  • Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, ‘Turkcell T50’nin Türkiye’yle aynı anda KKTC’de de satışa sunulacağını açıkladı.
  • Turkcell T50, ekran büyüklüğü ile göz dolduruyor. Cihaz, T serisinin ilk 5 inç HD ekranlı telefonu.
  • Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Kuzey Kıbrıs Turkcell’e de teşekkür ederek, “Pek çok yeni teknolojide öncülük yaptı, ilk 3G’yi Kuzey Kıbrıs’ta başlattık, 4G için de bu öncü rolü üstlendi” dedi.
  • 4 çekirdekli işlemciye sahip T50, hızı ve performansıyla bir bilgisayarı aratmıyor.

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin operatör markalı ilk 4G destekli telefonu olma özelliği taşıyan ‘Turkcell T50’nin tanıtımı Kıbrıs’ta yapıldı.

‘T50’nin tanıtımı için Turkcell ailesi ve basın heyetinden oluşan 100 kişilik bir grup adamıza geldi.

150 Mbps hız desteğiyle gelen 4G’li Turkcell T50 hem teknolojisi hem de tasarımıyla T serisinin yıldızı. Turkcell T40 ile Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonuna imza atan Turkcell, T50’nin de üretiminin bir kısmını Türkiye’de yapacak.

4 çekirdekli işlemcisi ve Turkcell kullanıcılarına özel arayüzüyle akıllı telefon deneyimini dört dörtlük yaşatan T50, Turkcell’in Kaya Artemis Otel’de düzenlediği basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıya, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ile birlikte, Kuzey Kıbrıs Turkcell üst yönetimi ve uzmanlar da katıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, ‘Turkcell T50’nin Türkiye’yle aynı anda KKTC’de de satışa sunulacağını açıkladı

Süreyya Ciliv: Günümüzün bilgisayarı Turkcell’linin cebinde

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, cihazın Temmuz başında 699 TL peşin fiyatla satışa sunulacağını belirterek şunları söyledi:

“Turkcell olarak biz, akıllı telefonları lüks değil, insanların hayatını kolaylaştıran, bilgiye ulaştıran birer cep bilgisayarı olarak görüyoruz. Herkesin bu cihazların sunduğu fırsatlardan yararlanabilmesi için ileri teknolojiyi erişebilir fiyata sunmanın önemine inanıyoruz. T serisi cihazlarımız bugüne dek 1,5 milyon kullanıcıya ulaştı. Her 10 kişiden 7’si ilk defa T serisi ile akıllı telefona geçti. Turkcell T40 ile Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonunu üretmiştik, T50 ile bir ilke daha imza atıyoruz: Turkcell T50, Türkiye’nin operatör markası taşıyan ilk 4G’li telefonu. Hem günümüzün 43.2 Mbps’ye varan çift taşıyıcılı internet teknolojisini hem de 150 Mbps’yi bulan geleceğin 4G teknolojisini destekleyen T50 ile bilgiye ve eğlenceye her an her yerden turbo internet hızında erişmek mümkün. Turkcell T50, günümüzün bilgisayarını en uygun fiyata Turkcell’linin cebine taşıyor.

Turkcell’in Türkiye’nin teknoloji elçisi olarak bugüne dek yaptığı yatırımlar sayesinde 3G’de dünyanın en iyileri arasına girdiğini vurgulayan Ciliv: “Şimdi sırada 4G var.  4G’de de  dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor, eş güdümlü olarak  en yeni  teknolojileri  şebekemize uyguluyor ve 4G’ye hazırlanıyoruz. Hem akıllı telefon hem de şebeke tarafında Turkcell olarak öncülük ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ev sahipliği için Kuzey Kıbrıs Turkcell’e de teşekkür ederek, “Kuzey Kıbrıs Turkcell, Turkcell ailesine pek çok alanda öncülük yapmıştır. 3G teknolojisini ilk kez Kuzey Kıbrıs’ta başlattık, 4G testleri de yine burada başlamıştır, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in öncü rolü bu anlamda da dikkat çekicidir” dedi.

5 inçlik cep bilgisayarı

Turkcell T50 7,8 milimetrelik ince ve şık tasarımını HD kalitesinde multimedya deneyimi sunan 5 inçlik ekranıyla tamamlıyor. Çok daha güçlü ve hızlı performans için dört çekirdekli 1.2 GHz Qualcomm 8926 işlemci ile donatılan cihaz, Android’in son versiyonu olan Kit Kat4.4.2 işletim sistemine sahip. 2300 mAh batarya ve hızlı şarj özelliği Turkcell’lileriyoğun kullanımda bile yolda bırakmıyor.

T50 kamerada çok iddialı

Turkcell T50, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli arka kamerası ile çok kalitelive canlı görüntüler elde etmeyi sağlıyor. Turkcell T50’de “selfie” çekmek isteyen kullanıcılar da unutulmadı. 2 MP ön kamera yazılımla geliştirilerek en güzel “selfie”ler için ideal hale getirildi.

İşinizi yönetmek, bilgiye erişmek ve eğlenmek için

Turkcell T50’nin 5 inç HD ekranı ve Kingsoft Office uygulaması ile işlerinizi her yerden rahatlıkla halledebilir, yeni ofis dokümanları yaratabilir, mevcut dokümanları istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Turkcell T50’nin çift taşıyıcılı internet teknolojisi desteği sayesinde 43.2 Mbps’a varan hızlarla bilgiye erişmek artık çok daha kolay. İstediğiniz yerden internette aradığınız bilgiye erişebilir, yüklü gelen Turkcell Akademi uygulaması ile sunulan eğitimler ile kişisel gelişiminize katkı sağlayabilirsiniz.

Ses kalitesi mükemmel

Turkcell T50, Turkcell’e yakışan kalitede ses deneyimiyle de farklılık yaratıyor. HD Ses özelliği sayesindeduru ve anlaşılır ses iletimi ile daha iyi ses deneyimi sağlayan cihaz performansıyla öne çıkıyor.

T50’nin Gürültü Engelleme özelliği, gelişmiş ses teknolojisini bir adım daha ileri taşıyor. Bu özellik sayesinde gürültülü ortamlarda dahi kullanıcıların konuşmaları karşı tarafa net olarak iletilebiliyor.

Turkcell T50 Teknik Özellikler

Ekran: 5” HD (1280x720)

Veri Bağlantısı:LTE (150 Mbps) &DC-HSDPA+/Çift taşıyıcı (43.2 Mbps) & EDGE

Kamera:13 MP arka /2 MP ön   (1080p Video kayıt / Yeni ve kolay kamera arayüzü, entegre fotoğraf filtre efektleri, gelişmiş HDR özelliği, Yüz güzelleştirme, gülümseme tanıma, panaroma)

İşlemci:Qualcomm 8926 1.2 GHz Dört Çekirdek

Ses özellikleri:HD Ses, gürültü engelleme, Dolby Digital Plus

İşletim Sistemi:Android 4.4.2 (Kit Kat)

Hafıza: 16 GB Dahili

Batarya:2300 mAh / Hızlı şarj

Boyutlar:142.3 X 70.4 X 7.8 mm

Ağırlık:130.4 gram

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA