19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

TURKCELL DATA CENTER AÇILDI

Turkcell Data Center açıldı

29 Mart 2014 Cumartesi 12:02

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, 72 milyon müşterisi olan ‘Turkcell grup’a bir çok konuda öncülük yaptığını söyleyen Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, “Kuzey Kıbrıs’a bugüne kadar 250 milyon Lira’nın üzerinde alt yapı yatırımı yaptık. 1.1 milyar liradan fazla vergiyi de Kuzey Kıbrıs devletine kazandırdık” dedi

Kuzey Kıbrıs Turkcell, ülkenin en büyük ve donanımlı ‘veri merkezi’ olarak hizmet verecek “Turkcell Data Center”in açılışını yaptı.

‘Turkcell Data Center’in açılışına Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener, Özel Kalem Müdürü Bora Akkuş, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, Başkan Yardımcısı Sait Erkmen, Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, Turkcell Stratejik Projeler Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Lale Saral Develioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Turkcell ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in üst düzey yöneticileri ile çalışanları, basının üst düzey yöneticileri, iş ortakları ve davetliler katıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Müdürü Metin Kayhan açılış sonrasında ‘Data Center’ı tanıtarak, bilgi verdi.

Büyükelçi Akça: Turkcell övünç kaynağı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, günümüzün en fazla değişen ve gelişen sektörlerinden birinin teknoloji olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Kuzey Kıbrıs Türk halkı bilişim hizmetlerini çok daha ileri düzeyde almaya hazırlanıyor. Özel sektör tarafından da ortak bir veri tabanı oluşturulması ve buradan hizmet verilmesi çok önemli” dedi.

Akça,  “Turkcell’in Kuzey Kıbrıs’ta da olması, hem Kuzey Kıbrıs halkı için hem de Türkiye’nin temsilcisi olarak benim için de büyük bir övünç kaynağıdır. Turkcell’in Kuzey Kıbrıs’a taşıdığı ileri teknolojilerden yararlanmak önemli bir imkan sunuyor. Data Center’ın başarılı olmasını diliyorum ve Turkcell ailesine de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bürüncük: Dataya verilen önemin göstergesi

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük, Turkcell’in son iki yılda Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom grubu olduğunu belirterek, “Bu başarının önemi veriye, dataya, internete yaptığı yatırımlar sonucudur” şeklinde konuştu.

“Bugünkü bu yatırım da Turkcell’in dataya verdiği önemin bir göstergesidir” diyen Bürüncük, Grup CEO’su başta olmak üzere tüm Turkcell yöneticilerinin bu etkinliğe katılmasının, ülkemizdeki yatırımlara gösterdikleri ilginin bir göstergesi olduğunu belirterek “tüm Turkcell ailesini tebrik ediyoruz” dedi

Süreyya Ciliv: Doğru vizyon, takım oyunu

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ise, “Turkcell takım olarak inovasyonla insanlarımıza fayda sunmaya, fark yaratmaya ve ülkemize katkıda bulunmaya odaklandık” diye konuştu.

9 ülkede 72 milyon müşterisiyle hizmet veren Turkcell’in doğru vizyonla, büyük yatırımlarla ve takım oyunuyla 2012 ve 2013’te Avrupa’nın en hızlı büyüyen Telekom Grubu olduğunu anımsatan Ciliv, “Bu başarıyla da insanlarımıza şunu gösterdik. İnsanlarımız takım oyunuyla, ilimle, teknolojiyle, inovasyonla çalışırsa ulaşamayacağı başarı yok” dedi.

Ciliv sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuzey Kıbrıs Turkcell en büyük şirketimiz değil fakat birçok konuda ve özellikle teknoloji alanında öncü şirketimiz. 3G hizmetini ilk Kuzey Kıbrıs’ta başlattık. 4G’de de testlere başladık, yakında bu hizmeti de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Data Center uygulaması da benzer bir öncülüğü getiriyor. Zamanın insanı olmak çok önemli. Yani zamanın insanı olarak en yeni teknolojileri ülkemize getirmek çok kritik. Dünyayı değiştirecek 3 temel teknoloji var. mobil internet, bulut bilişim, ve M2M dediğimiz nesnelerin interneti. Bu üç teknoloji önümüzdeki 10 yılı değiştirecek teknolojiler... Artık Turkcell Grubu sadece ‘alo’ işinde olan bir şirket değil sadece mobil, ses iletişimi ve SMS işi yapmıyoruz. İşimiz hem fiberde hem mobilde… İnternet ve yeni teknolojilerle, mobil servislerle insanlarımıza daha büyük hizmet sunuyoruz.”

“Kuzey Kıbrıs dönüşüm içinde”

Kuzey Kıbrıs’ın bir dönüşüm içinde olduğuna da dikkat çeken Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, “Umarız kısa zaman içinde Kuzey Kıbrıs’ın liderlerinin ve sayın Büyükelçinin de desteğiyle barış dönemi gelecek ve yeni bir parlak dönemin içinde olacağız. Bu gerçekten bize büyük bir heyecan veriyor” dedi.

Karaatmaca: Yeni bir açılım, yeni bir yatırım

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da konuşmasında halktan kazandırdıklarını yine halka dönüştürmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, “Turkcell Data Center veri depolamada, güvenli ve kesintisiz sunucu barındırma hizmetiyle kurumlarımıza yeni bir açılım getirecektir” dedi.

Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dördüncü nesil telekomünikasyon hizmetlerinde çıtayı çok daha yukarıya çekerek 4G Beta testlerini yaptığımız bir dönemde, bilgi teknolojileri alanındaki bu yatırımımız bizleri ayrıca sevindirmiştir. Elbette yatırımlarımız ve sosyal sorumluluk projelerimiz bitmeyecektir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA