19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

TÜRK SPORCULAR KLERİDİS İÇİN YARIŞACAK

Türk Sporcular Kleridis için yarışacak

24 Temmuz 2014 Perşembe 14:17

Türkiyeli sporcular bir kez daha Larnaka’da müsabakaya katıldı. Voleybol oyuncuları bu kez Klerides anısına düzenlenen turnuvada yarışıyor

DETAY ÖZEL

Larnaka’da dün başlayan U21 Dünya Plaj Voleybolu şampiyonasında bir kez daha Türkiye’den sporcuların yarıştığı öğrenildi. Kıbrıs’ın kuzeyinde Türkiye’nin profesyonel sporcuları herhangi bir maç yapamazken, Türkiye’nin sürekli tanımadığını dile getirdiği Güney Kıbrıs’ta bir kez daha karşılaşma yapılması dikkat çekti.

Kadınlar kategorisinde Çetin-Yurtsever çifti, Esra Betül Çetin ve Selin Yurtsever ile erkekler kategorisinde ise Urlu-Baysal çift, Sefa Urlu ve Yasin Baysal ile Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonasına katıldı.

21 yaş altı Uluslararası (FIVB U21) Voleybol Federasyon Dünya Plaj Voleybol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Güney Kıbrıs’taki şampiyona, 27 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Bu etkinlik, Larnaka'nın erkeklerde Polonya'nın, ikili bayanlarda Litvanya'nın kazandığı 2012 FIVB U19 Dünya Şampiyonası'na ev sahipliğinden sonra ikinci ev sahipliği oluyor.

Glafkos Kleridis anısına

Turnuva, yaşamını kaybeden Eski Rum Yönetimi Lideri Glafkos Kleridis anısına yapılırken, Larnaka Belediye Başkanı Andreas Louroutziatis, FIVB U21 Şampiyonası'na, 5 kıtadan, 40 ülkeden 72 takımın katıldığını ifade etti. Şampiyonada toplam 280 karşılaşma yapılacak ve Türk sporcular şampiyona da birincilik için ter dökecek.

Tanımıyoruz yalanı

Türkiye’nin her fırsatta Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanımadığını iddia etmesine karşın, bir çok spor alanında Kıbrıslı Rumlar ile Türkiyeli sporcular karşılıklı olarak maç yapmaya devam ediyor. Özellikle basketbol ve futbol karşılaşmaları ile gündeme gelen ve hem Kıbrıs Cumhuriyeti, hem de Türkiye bayraklarının dalgalandığı maçlarda güvenlik zafiyetleri olduğu da dikkat çekiyor.

İlk kez 2002 yılında Hentbol'da Güney Kıbrıs krizi yaşandı. Büyük Erkekler Avrupa Şampiyonası elemeleri için çekilen kurada Türkiye'nin Güney Kıbrıs'la aynı gruba düşmesi sonucu, 2–3 Ocak 2003'te Güney Kıbrıs’ta, 4–5 Ocak 2003'te de ise Eskişehir deplasmanında maç yapılmıştı. Ardından Fenerbahçe Basketbol takımı, Trabzon Spor Futbol takımı gibi birçok büyük Türkiye spor kulübünün Kıbrıs’ın güneyinde karşılaşmalar yaptığı gözlemlendi.

Larnaka'ya şampiyona dolayısıyla, aralarında sporcular, görevliler, hakemler, Uluslararası FIVB Federasyonu görevlileri ve gazeteciler gibi 2,500 aşkın kişinin giderken, karşılaşmaları 25 bin kişinin izleyeceği tahmin ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA