20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

TÜRK MAHKEMESİ BİR İLKİ KABUL ETTİ: ERDOĞAN'A KARŞI İDDİALAR İSPAT EDİLECEK

Örsan Öymen 'Erdoğan Ergenekon'da haksız hapse, Gezi'de ölümlere, yolsuzluğa neden oldu' iddialarında ispat hakkını kullanacak

Türk Mahkemesi bir ilki kabul etti: Erdoğan'a karşı iddialar ispat edilecek

04 Haziran 2016 Cumartesi 10:10

İspat edilecek 9 iddia arasında, PKK'yı meşru hale getirmek, ihalede usülsüzlük, Suriye'de yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep olma da yer alıyor

CHP eski Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Örsan Öymen’e Aydınlık gazetesinde  9 Nisan 2015’te yayımlanan “Erdoğan’ın yargılanması” başlıklı yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması, bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yazısında, PKK’ya meşru statü kazandırmak, Gezi eylemlerinde 8 kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına sebep olmak, yolsuzluk, anayasayı ihlal, ihalelerde usülsüzlük, yüzlerce gazeteci, yazar, siyasetçi, akademisyen ve askerin haksız yere yıllarca hapis yatmasına neden olmak gibi 9 madde sıralayan Öymen’in avukatı Turgut Kazan, Türk Ceza Kanunu’nun 127. maddesi uyarınca iddiaları ispat hakkı talep etti. Mahkeme, talebi kabul ederek, duruşmayı 11 Ekim 2016’ya erteledi. İspat hakkı talebi, Cumhurbaşkanı'na hakaret davalarında ilk kez kabul edildi.

Öymen’in hakaret davasına konu olan, ve ispat hakkını kullanacağı yazısında sıraladığı 9 madde şöyle:

1- Anayasa’nın temel ve değiştirilemez ilkesi olan, demokratik, laik, hukuk devleti ilkesini ihlal etmek, düşünce, ifade, basın-yayın ve örgütlenme özgürlüğünü, laikliği ve yasama, yürütme, yargı arasındaki güçler ayrılığı ilkesini ortadan kaldırmak, Anayasal rejime karşı sivil darbe yapmak. 

2 - Cumhurbaşkanı olduğu dönemde, Anayasa’nın Cumhurbaşkanı’na verdiği yetkileri aşmak, Cumhurbaşkanı olarak, Başbakan yetkilerini kullanmak ve Anayasa’yı ihlal etmek. 

3 -  “Ergenekon”, “Balyoz”, “Casusluk” ve “odaTV” gibi sahte yargı süreçlerinin oluşturulmasına ve yüzlerce gazeteci, yazar, siyasetçi, akademisyen ve askerin haksız yere yıllarca hapis yatmasına neden olmak, bu konuda Fethullah Gülen güdümündeki çetelerle işbirliği yapmak.  

4 -  “Gezi” olayları sırasında, Anayasa’daki gösteri ve protesto eylemi yapma hakkını kullanan halka yönelik polis terörü uygulanmasını desteklemek ve polis şiddeti uygulanması için talimat vermek, 8 kişinin ölümüne, binlerce vatandaşın yaralanmasına neden olmak. 

haberin devamı için tıklayınız

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA