23 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele29°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

‘TÜRK BAYRAĞI YAKILDI’ SÖYLENTİSİYLE ÜÇ İŞÇİ ÖLDÜRÜLMEK İSTENDİ

‘Türk bayrağı yakıldı’ söylentisiyle üç işçi öldürülmek istendi

01 Haziran 2016 Çarşamba 12:05

Güneydoğu illerinde devam eden çatışma ve operasyonların toplumsal kutuplaşmayı körüklemesinin son örneği, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşandı. Doğu illerinden gelen üç işçinin Türk bayrağı yaktığı söylentisiyle toplanan yaklaşık 500 kişilik bir grubun linç girişimi güçlükle önlenebildi.

Dağçeşme Mahallesi’ndeki TOKİ konutları inşaatında çalışan bir grup işçi, akşam saatlerinde şantiyede yanmış bir Türk bayrağı buldu. İşçiler, bayrağı doğu ilerinden gelen üç işçinin yakmış olabileceğini öne sürdü. Polise haber verilmesi üzerine üç işçi gözaltına alındı.

Polis merkezine götürülen işçiler suçlamayı kabul etmedi ve inşaatta asılı bayrağın kaynak çalışması yapılırken sıçrayan kıvılcımla alev aldığını söyledi.

Ancak söylenti halkı galeyana getirmeye yetti. TOKİ konutlarının önüne gidip Türk bayrakları asan yaklaşık 500 kişi daha sonra polis merkezinin önüne gitti. Kaymakam Numan Hatipoğlu’nun dağılmaları için uyarıda bulunduğu kalabalık direndi. Bunun üzerine Kütahya’dan takviye çevik kuvvet ekibi ilçeye sevk edildi.

Ambulansı geçirmediler

Polisin uyarısı da işe yaramayınca biber gazıyla müdahale başladı. Kalabalıktan da polislere şişe ve taş atıldı. Üç polis yaralandı. Bir polis için gelen ambulansa kalabalık tarafından, “Gözaltındaki işçileri kaçıracaklar” denerek yaklaştırılmadı.

O sırada bir minibüs de kaymakamlığa ait bir kamyonete çarptı. Araç uzaklaşırken, polis merkezi önüne takviye olarak jandarma ekipleri de sevk edildi.

İşçilerin barakalarını yaktılar

Polis müdahalesiyle uzaklaşan kalabalıktan bazıları yaşananlarla da yetinmeyerek TOKİ inşaatında işçilerin kaldığı barakaları ateşe verdi. İtfaiye ekipleri yangını söndürse de barakalar kullanılamaz hale geldi.

Gerginlik tam yedi saat sürdü. Facianın kılpayı atlatıldığı gecede üç işçi de serbest bırakıldı.

Çözüm sürecinin sona ermesinin ardından birçok il ve ilçede Kürt işçilere ve HDP binalarına saldırılar düzenlenmişti. Afyon’un Sandıklı ilçesinde işçilerin etrafı bir inşaatta çevrilirken, seçim sürecinde de Kırşehir’deki Gül Kitabevi, tekbir sesleriyle ateşe verilmişti.

diken

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA