29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

TÜRK BANKASI’NIN  “GELECEĞE DE KALSIN” RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

Türk Bankası’nın  “Geleceğe de kalsın” resim yarışması sonuçlandı

22 Aralık 2015 Salı 15:11

Türk Bankası’nın tasarruf bilinci oluşturmaya yönelik “Geleceğe de kalsın” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, ilköğretim düzeyindeki okullar arasında düzenlediği resim yarışmasının sonuçları belli oldu. Çocukların hem yaratıcılıklarının geliştirilmesinin, hem de tasarruf konusunda bilgi sahibi olmalarının amaçlandığı yarışma sonucunda KKTC genelindeki 66 ilköğretim okulundan gelen toplam 2814 başvuru arasından 11 resim çeşitli kategorilerde derece almaya hak kazandı.

Üç ressam, bir grafiker, bir çocuk psikiyatristi, Türk Bankası’nı temsilen bir yetkili ve bir iletişim uzmanı olmak üzere toplam 7 üyeden oluşan seçici kurul 3 bine yakın resmi titizlikle değerlendirerek 3 resmi yarışmanın birincileri olarak seçti. Yarışmanın birinciliğini paylaşan bu üç resim Türk Bankası’nda “İlk Hesap” açtıran çocuklara dağıtılacak kumbaraların üzerine basılacak ve bu resimlerin sahiplerine Türk Bankası’nda tasarruf hesabı açılarak 1.000’er Türk Lirası hediye edilecek.

Seçici kurul değerlendirmelerini yaparken üç birinciye ilave olarak iki resme jüri özel ödülü, iki resme Türk Bankası özel ödülü ve dört resme mansiyon ödülü verilmesine karar verdi. Böylece yarışma düzenlenirken üç resmin ödüllendirileceği duyurulmuş olmasına rağmen birbirinden değerli 11 resim ödüllendirilmiş oldu. Sadece birincilere değil yarışmayı kazanan diğer öğrencilere de Türk Bankası’nda tasarruf hesabı açılarak çeşitli para ödülleri hediye edilecek. Seçici Kurul üyeleri tarafından tüm resimlerin çok başarılı olduğu ifade edilirken yarışmaya katılan tüm öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Türk Bankası Genel Müdürü M. A. Yunus Rahmioğlu, 3000’e yakın resimle yarışmaya başvuru yapılmasının oldukça mutluluk verici olduğunu ve projenin amacına uygun olarak başarıyla ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Resim yarışmasına katılan tüm öğrencilere, onları teşvik eden resim öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür eden Rahmioğlu, başarılı olan öğrencileri tebrik ederek eğitim yaşamlarında bu başarılarının devamını dilediğini belirtti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgelerinin ilköğretim okulları vasıtası ile kısa süre içerisinde ulaştırılacağı, ayrıca her katılımcı adına Türk Bankası hatıra ormanına bir fidan dikileceği kaydedildi. Sonuçları açıklanan Türk Bankası resim yarışmasının ödül töreni Aralık ayında gerçekleşecek. Ödül töreni ile ilgili detaylı bilgiler gerek basın, gerekse Türk Bankası web sitesi (www.turkishbank.net) aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacak.

Türk Bankası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin tam listesi şöyle:

Öğrencinin adı-soyadıOkulunun adıÖdülPara ödülü
Ayşe BayburtYeni Erenköy İlkokuluBirinci1000TL
Kayra Luke ÖzçınarDoğu Akdeniz Doğa İlkokuluBirinci1000TL
Sesil KayımTED KolejiBirinci1000TL
Selin TekKarşıyaka Merkez İlkokuluTürk Bankası Özel Ödülü750TL
Tahsin KocaoğlanGönyeli İlkokuluTürk Bankası Özel Ödülü750TL
Ada KuperbergTED KolejiJüri Özel Ödülü500TL
Kardelen AltundağŞehit İlker Karter İlkokuluJüri Özel Ödülü500TL
Ilgın SevgiTED KolejiMansiyon250TL
Meryem AslanÖZEV Eğitim OkuluMansiyon250TL
Ülkü Nisa ÖzcanŞehit Mehmet Eray İlkokuluMansiyon250TL
Yaren SağıroğluGönyeli İlkokuluMansiyon250TL
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA