29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

TÜRK BANKASI, HİSSEDARLARINA BONUS HİSSE DAĞITIMINA BAŞLADI

Türk Bankası, hissedarlarına bonus hisse dağıtımına başladı

04 Temmuz 2014 Cuma 15:07

Türk Bankası’nın geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda, bankanın geçmiş yıl kârlarında biriken toplam 5 milyon 545 bin 767 Türk Lirası kapitalize edilerek, bedelsiz (bonus) hisse olarak hissedarlarına dağıtılmaya başlandı. Böylelikle 70 milyon TL’yi aşan ödenmiş sermayeye ulaşan Türk Bankası, sektördeki güçlü konumunu da pekiştirmiş oldu.

Türk Bankası’ndan yapılan açıklamada; son yıllarda satış-pazarlama, kurumsallaşma ve operasyonel verimlilik yönünde yapılan ciddi atılımların, bankanın faaliyet kârına istikrarlı bir yükseliş trendi kazandırdığı vurgulanırken, zorlu piyasa koşullarına rağmen ihtiyatlı bankacılık prensiplerinin yanı sıra teknolojiye yapılan yatırımlar sayesinde de bankanın hissedarlarına son yıllarda önemli getiriler sağlamayı başardığı belirtildi.

Türk Bankası hissedarlarının bu yılki kazancı olan %8.60 oranı, 2013 yılı faizlerine yakın bir oran olarak belirtilirken, hedeflerin üzerinde seyreden 2014 kârı sayesinde Türk Bankası hissedarlarına önümüzdeki yıl da güzel getiriler sağlanacağı ümit ediliyor.

En büyük hissedar yapısı

Toplumun her kesiminden, binin üzerinde hissedarla KKTC’de örneği olmayan büyüklükte bir hissedar yapısına sahip olan Türk Bankası, yaptığı açıklamada, bonus hisse sertifikalarını almak üzere tüm hissedarlarını Türk Bankası Yatırımcı İlişkileri Birimi’ne davet etti.

Rahmioğlu: “Hissedarlarımızın ve müşterilerimizin güven ve memnuniyeti, 113 yıllık onurlu varlığımızın temelidir.”

Türk Bankası Genel Müdürü Yunus Rahmioğlu, Türk Bankası’nın kuruluş misyonu gereği, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik gelişimine bir asrı aşkın süredir katkı koymaya devam ettiğini, bağlı ortaklığı Turkish Bank (UK) Ltd. vasıtasıyla Avrupa Birliği içerisinde KKTC sermayeli tek banka olmanın 40. gurur yılını yaşamakta olduğunu belirtti. Rahmioğlu, Türk Bankası’nın bu yıl 113. kuruluş yıldönümünü kutladığını vurgulayarak “Hissedarlarımızın ve müşterilerimizin güven ve memnuniyeti, 113 yıllık onurlu varlığımızın temelidir. Türk Bankası, ilkeli, çağdaş ve şeffaf bankacılık prensipleriyle, hissedar ve müşteri memnuniyetini en ön planda tutarak, ilklerin bankası olmaya devam edecektir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA