20 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele26°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

TURİSTLERİ YANLIŞ KARŞILIYORUZ

Turistleri yanlış karşılıyoruz

14 Temmuz 2014 Pazartesi 12:14

Kuzey Kıbrıs’ın turizm tanıtımına çok büyük bütçeler ayrılırken, gerek hava ve deniz limanlarımızda, gerekse sınır kapılarımızdaki organizasyonsuzluk Kuzey Kıbrıs’ın imajını olumsuz yönde etkiliyor.

DETAY ÖZEL

Türkiye basınında yayınlanan kumarhane ve gece kulübü haberleri ülkemizden sert tepkilere neden olurken, turizmimizin sürekli olarak kumarhanelerin gölgesinde kaldığı dikkat çekiyor. Kuzey Kıbrıs’ın turizm ve eğitim adası olduğu konusunda reklam kampanyaları yürütülürken, özellikle kumarhane turizminin dikkat çekmesi ile yine eleştirileri üzerine toplamakta. Turizm ve Eğitim Bakanlıkları KKTC’nin bu kötü imajının önüne geçmek için ise maalesef ciddi çalışmalar yürütemezken, tanıtım faaliyetlerinin başarısızlığı hem iç hem de dış tanıtım faaliyetlerinde dikkat çekiyor.

Her gün yüzlerce turistin kara sınır kapılarından Kıbrıs’ın kuzeyine geçtiği gözlemlenirken, sınır kapılarında da gerek çevre düzenlemesi, gerekse aydınlatma ve tanıtım eksiklikleri, yetkililerin vurgulamaya çalıştığı farklı bir otorite veya farklı bir ülke imajını başarısız tanıtım faaliyetleri ile “az gelişmiş ülkeye girdiniz” şeklinde bir algının yerleşmesine neden oluyor.

Ercan’da kumarhaneli merhaba

Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılan pencereleri konumundaki hava ve deniz limanlarının yanı sıra, sınır kapılarında da, ülkenin sosyal, kültürel ve tarihi mekanlarının tanıtımına yönelik ciddi çalışmaların yapılmadığı göze çarpıyor. Ercan Havaalanı’ndan ülkemize gelen turistleri maalesef yine ilk olarak kumarhane reklamları ile karşılanıyor.

Sınır kapıları karanlık

Kıbrıs’ın güneyinden kuzeye geçen turistler, tanıtım faaliyetlerinin ve aydınlatmaların kötü olduğu bir ülke ile buluşuyor. Özellikle en yoğun araçlı geçişlerin olduğu Metehan Sınır Kapısı’nda Kuzey Kıbrıs imajı aydınlıktan karanlığa geçiş şeklinde göze çarparken, diğer sınır geçiş bölgelerinde de güney ve kuzey ayrımı kolayca dikkat çekerken, “az gelişmiş ülke” görüntüsü sergileniyor.

DİPNOT: Yetkililerin bir an önce ülkenin tüm giriş noktalarını elden geçirmesi ve daha güçlü bir “ilk intiba” yaratılması gerekiyor. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA