TURGUT ULUHAN BAŞKANLIĞA GETİRİLDİ
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçesi 6. Olağan Kongresi geçtiğimiz gün yapıldı.

12 Ekim 2018 Cuma 13:54
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçesi 6. Olağan Kongresi geçtiğimiz gün yapıldı. TDP Girne İlçe Başkanlığına Turgut Uluhan seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Sinan Gürzap, Rahme Emin, Ahmet Metin Bali, Arzu Çaydamlı, Eskul Kutluer, Osman Höyük, Efe Gencay, Evren Gürtunç, Özkan Konca.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, konuşmasına yeni seçilecek başkan ve yönetime başarılar, bugüne kadar görev alan kişilere de teşekkür ederek başladı.
Ekim ayı içerisinde İlçe ve Gençlik Örgütü kurultaylarını tamamlayacaklarını, Kasım ayında da Büyük Kurultayı gerçekleştireceklerini belirten Özyiğit, mevcut kadro ve örgütleri daha da güçlendirerek yollarına emin adımlarla ilerleyeceklerini vurguladı.
Konuşmasında hükümetin icraatlarına da değinen Özyiğit, TL kaynaklı yaşanan ekonomik sıkıntıların olumsuz etkileri olduğunu, özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların bu olumsuzluktan daha fazla etkilendiklerini belirterek, Hükümet olarak bu sıkıntıların aşılması adına canla başla çalıştıklarını, son olarak elektriğe yıl sonuna kadar zam yapılmaması kararı üretildiğini, alınan önlemlere ek olarak mutlaka yeni önlemlerin de alınacağını ifade etti.
“En Temel Sorun…”
TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs konusunun en temel sorun olduğunu, parti olarak en temel motivasyonlarından birinin bu sorunun çözülmesine yönelik olduğunu söyledi. BM Genel Sekreteri Guterres'in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici danışman Lute'un Kıbrıs konusu ile ilgili raporunu önümüzdeki günlerde Genel Sekretere sunmasının ardından yeni bir sürecin başlayabileceğini belirten Özyiğit, "Beklentimiz müzakerelerin en kısa sürede başlamasıdır, ancak ucu açık müzakerelerin yarar sağlamayacağı gerçeğinden hareketle, sonuç alıcı müzakere sürecinin erken zamanda başlamasını desteklemekteyiz. TDP olarak bizler de kalıcı federal devlet yapısının oluşturulması adına her türlü katkıyı yapmakta kararlıyız" dedi.
Kıbrıs Sorunu ile ilgili yapılan görüşmelerde Kıbrıs Türk tarafının devre dışı kalmasının kabul edilemeyeceğini de belirten Özyiğit, “Çözüme yönelik garantör ülkelerin ilgili taraflarla istişarelerde bulunması doğal olabilir ancak bu kesinlikle Kıbrıs Türk tarafı devre dışı kalıyor algısı yaratmamalıdır. Kıbrıs Sorunu'nun çözümü görüşmelerini 2 toplumun yetki verdiği liderlerin müzakere zemininden başka bir yere kaydırmak kabul edilemezdir. Kıbrıs’ta iki eşit taraf vardır ve bu adımlar atılırken mütekabiliyet mutlaka dikkate alınmalıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı'nın seçildiği günden itibaren gerek müzakerelerin yeniden başlaması, gerekse de müzakere süreci ve Crans Montana'da kalıcı bir çözüme ulaşılması adına ortaya koyduğu yapıcı ve samimi tutumun ortada olduğunu belirten Özyiğit, Kıbrıs Türk liderliği ile Kıbrıs Türk tarafının mutlaka özne olmaya devam edeceklerini, bunun tersinin çok ciddi ve geri dönülemez zararları da beraberinde getirebileceğini kaydetti.
-Cemal Varoğlu-
TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu da konuşmasına kongrenin hayırlı olmasını dileyerek başladı. Turizmin incisi denilen Girne ve bölgesinin geçmişte yapılan hatalar neticesinde çok ciddi tahribata uğradığını belirten Varoğlu, birçok alanda kendini gösteren plansızlığın özelikle Girne bölgesine çok büyük zararlar verdiğini kaydetti ve “Planlama olmazsa kaos olur, geri dönülmez yaralar açar, bunun en somut örneğini Girne’de yaşadık” dedi. Bu noktada Devlet Planlama Örgütü’ne önemli bir görev düştüğüne dikkat çeken Varoğlu, bilime dayalı verilerle hareket edilmesi ve Devlet Planlama Örgütü'nün etkinliğinin artırılması gerektiğini kaydetti.
Barış, çözüm, hak, adalet, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi olgularda oldukça hassas olduklarını ve her platformda bunların savunucusu olduklarını belirten Varoğlu, ilke ve değerlerinden vazgeçmeden yollarına kararlılıkla devam ettiklerini belirtti.
- Zeki Çeler-
TDP Girne İlçe Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, 2011 yılından beridir yürüttüğü İlçe Başkanlığını görevini devredeceğini belirterek, yeni görev alacak başkan ve yönetim kurulu üyelerine güvenin tam olduğunu söyledi, başarılar diledi.
Çeler, önümüzdeki dönemde toplumla daha fazla buluşarak, gerek partinin gerekse de bakanlığın icraatları ile ilgili bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.
Çeler, icraatlarının temelinde insan olduğunu, sosyal demokrat anlayışla tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmeye azami bir gayret gösterdiklerini vurguladı.
-Turgut
TDP Girne İlçe Başkanlığına seçilen Turgut Uluhan da Girne İlçe Başkanlığı görevine getirilmesine destek veren tüm kişilere teşekkür etti. Uluhan, gerek toplumun yapısal sorunları, gerekse Kıbrıs Sorunu'nun çözümü konusunda ekibiyle birlikte ciddi bir çalışma yapma kararlılığında olduklarını belirtti.
Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığına Karşı Önlemler AlındıBoğaziçi köyündeki mandıralarda bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, İskele Belediyesi’nin de katılımıyla Lefkoşa’da ilgili kurumların iştirakiyle toplantı gerçekleştirildi.14 Aralık 2025 Pazar 21:46İSKELE
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
Yılbaşı eğlencesi cep yakıyor, işte fiyatlar!İşte sanatçıların sahne alacağı oteller ve yılbaşı programları14 Aralık 2025 Pazar 11:48YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.