28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

TUNUS MUHALEFETİ MECLİSİN FESHİNDE ISRARLI

Tunus muhalefeti meclisin feshinde ısrarlı

21 Şubat 2014 Cuma 19:47

Tunus'ta muhalefette bulunan Nida Partisi üyesi Tayyib el-Bekuş, meclisin feshedilerek ulusal kurtuluş hükümeti kurulması konusunda ısrarlı olduklarını söyledi.

TUNUS

Tunus'ta muhalefette bulunan Nida Partisi üyesi Tayyib el-Bekuş, Ulusal Kurtuluş Konseyi'nin, (UKK) Tunus Ulusal Kurucu Meclis'in feshedilmesi ve ulusal kurtuluş hükümeti kurulması konusunda ısrarlı olduğunu söyledi.

Bekuş, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, Halk Cephesi Koalisyonu ve Tunus için Birlik Koalisyonu'nun katıldığı istişare toplantısından sonra bu kararın alındığını belirtti. 

Sözkonusu toplantının, iktidarın büyük ortağı Nahda Hareketi Partisi'nin takındığı "olumsuz"  tutumun ardından düzenlendiğine işaret eden Bekuş, toplantıya katılan partilerin en önemli taleplerinin "Ulusal Kurucu Meclis'in feshedilmesi ve bağımsız bir ismin başkanlığında ulusal kurtuluş hükümeti kurulması" olduğunu ifade etti. 

Ulusal kurtuluş hükümetinde görev yapacak kişilerin bağımsız ve seçimlerde aday olmayacak isimlerden belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Bekuş, "Parlamento önündeki eylemlere devam etme ve ülkenin çeşitli kentlerindeki gösterilere destek verme konusunda hemfikir" olduklarını kaydetti.

Tunus'ta muhalif milletvekili Muhammed el-Brahmi'ye geçen hafta düzenlenen suikastın yankıları devam ederken, ülkedeki sol ve liberal eğilimli 29 parti ve örgüt, "Ulusal Kurtuluş Konseyi" adıyla yeni bir oluşum başlattıklarını duyurmuştu.

Kurucu Meclis'tan kopuşlar sürüyor

Öte yandan Tunus Ulusal Kurucu Meclisi'nden ayrılan milletvekillerinin sayısının 60'a ulaştığı bildirildi.

Ulusal Kurucu Meclis çalışmalarından çekildiklerini duyuran milletvekillerinden Nida Partisi üyesi Hamis Kuseyle, 217 milletvekilinden 60'ının çekildiğini açıkladı.

Tunus'ta muhalif milletvekili Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinin ardından bazı milletvekileri, meclis çalışmalarından çekildiklerini açıklamış, muhalefet meclis çalışmalarından çekilen milletvekili sayısının 73 olduğunu ileri sürmüştü. Hükümet destekçileri ise bu sayısının 50'yi geçmediğini iddia etmişti. Hükümet istifa edene kadar bu protestoya devam edeceklerini dile getiren milletvekilleri, meclisin önünde de eylem yapacaklarını duyurmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA