19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

TUNCAY VE HACIDİMİTRİU’YA KÜLTÜREL KATKI ÖDÜLÜ

AKEL, Kültürel Miras Teknik Komitesi Eşbaşkanları Ali Tuncay ile Takis Hacıdimitriu’yu, 2016 yılı Tefkros Anthias – Thodosis Pieridis Kültürel Katkı Ödülü’ne layık gördü.

Tuncay ve Hacıdimitriu’ya kültürel katkı ödülü

29 Haziran 2016 Çarşamba 11:33

Kültürel Miras Teknik Komitesi Eşbaşkanları Ali Tuncay ile Takis Hacıdimitriu’ya, AKEL tarafından “2016 yılı Tefkros Anthias – Thodosis Pieridis Kültürel Katkı Ödülü” verildi. Ali Tuncay tören konuşmasında adadan gelip geçen tüm medeniyetlerin yarattığı kültüre dikkati çekerek, “Adamızdan gelip geçen bütün medeniyetler bizimdir” dedi.

AKEL, Kültürel Miras Teknik Komitesi Eşbaşkanları Ali Tuncay ile Takis Hacıdimitriu’yu, 2016 yılı Tefkros Anthias – Thodosis Pieridis Kültürel Katkı Ödülü’ne layık gördü.

TUNCAY: “ADAMIZDAN GELİP GEÇEN BÜTÜN MEDENİYETLER BİZİMDİR”

Ali Tuncay sosyal medyada yaptığı paylaşımda, törende yaptığı konuşmaya yer verdi. 

Tuncay törendeki konuşmasında özetle şunları ifade etti:

“Kıbrıs üç kıtanın kesiştiği, doğunun en batısında ve batının en doğusunda bir adadır. 10 bin yılı aşan tarihi olan adamızdan gelip geçen bütün medeniyetler bizimdir; hamurumuzda, kumaşımızda bütün medeniyetlerin izleri, gelenekleri ve adetleri vardır.

Miken de, Roma da, Bizans da, Venedik de, Osmanlı da biziz. Cami de bizim, kilise de bizimdir. Apostolos Andreas Manastırı da hepimizin, Hala Sultan Tekkesi de hepimizindir. Kısaca, ada üzerindeki tüm medeniyetlerin eserleri, ortak kültürel mirasımız ve ortak zenginliğimizdir.

Teknik Komite mensupları olarak bu zenginliği korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmakla yükümlü olduğumuzun farkındayız."

POLİTİS: “TAKİS-TUNCAY ONURLANDIRILDI”

Öte yandan Politis gazetesi “Takis-Tuncay Onurlandırıldı” başlığıyla aktardığı haberinde, törende konuşma yapan AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Tuncay ile Hacıdimitriu’nun, “köklerinden sökülmenin, terk etmek zorunda kalmanın acısını ve zamanı yenmek için ortaya konulan bu önemli çabanın yükünü başkalarıyla birlikte üstlendiklerini” söylediğini yazdı.

Gazete, etkinlikte komitenin yaptığı çalışmalardan bahsedildiğini ve Türkmenköy’deki Tefkros Anthias’a ait mezarın kısa süre içerisinde tamamlanacak olan konzervasyon çalışmaları da dahil, Çamlıbel’deki “Ay.Pandeleimonas Manastırı” ve diğer çalışmalara dair detaylar verildiğini kaydetti.

Haberde, Hacıdimitriu’nun ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmasında, komitenin, kültürü bir zıtlaşma ve çatışma alanı olmaktan çıkarıp, işbirliği ve birlikte ilerleme alanı haline getirdiğini; Tuncay’ın ise, Komite olarak yolculuğa 2008 yılında çıktıklarını, bugünlere gelmelerinin kolay olmadığını, ancak uzun ve zahmetli bir süreç sonucunda karşılıklı güven ve işbirliği ortamı oluşturarak birlikte çalışmayı öğrendiklerini söylediği belirtildi.

Alithia gazetesi ise, haberi “Tefkros Anthias – Thodosis Pieridis Kültürel Katkı Ödülü Takis Hacıdimitriu ile Ali Tuncay’a Verildi” başlığıyla yansıttı.

 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA