19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

TUNALI, "HÜKUMET KENDİNDEN OLMAYANLARI RUMCU İLAN EDİYOR"

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, hükümeti Gençlik Koordinasyon Merkezi ile ilgili açıklamalarından dolayı eleştirdi...

Tunalı, "Hükumet kendinden olmayanları Rumcu ilan ediyor"

20 Haziran 2016 Pazartesi 12:31

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, hükümeti Gençlik Koordinasyon Merkezi ile ilgili açıklamalarından dolayı eleştirdi.

Tunalı yaptığı açıklamada, ülkede yıllarca kendilerinden olmayanları ‘Rumcu’ ilan ederek rant elde edenlerin bugün Gençlik Koordinasyon Merkezi kurulmasına karşı olan gençleri de “AKEL’ci ve Türkiye düşmanı” ilan etmekten çekinmediğini savunarak, ‘azınlık’ olarak nitelendirdiği Hükümeti bu söylemlerden uzak durmaya davet etti.

“Tehlikeli söylemlerin Kıbrıs konusunun yeniden gündemdeki yerini alması ve ‘hayırcı’ zihniyetin yeniden canlandırılmasına yönelik olduğunu” iddia eden Tunalı, yıllardır bu ülkede varlığını devam ettiren Kıbrıslı Türklerin hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanette bulunmadığını vurguladı.

Herkesin haddini bilerek ülkeye zarar verecek açıklamalar yapmaktan uzak durmasını isteyen  Tunalı, açıklamasında özetle şunları ileri sürdü:

“Sırf bu koltuklarda oturmak için KKTC gençliği başta olmak üzere kendilerinden olmayanları Türkiye düşmanı ilan ederek ötekileştirme düşüncesi taşıyanlar bu seçimde hak ettikleri kadar oy alacaklarını unutmasınlar.

Kıbrıslı Türk insanı ne yaptığını biliyor. Gençlerimiz işsiz olmasına rağmen ülkesine sahip çıkmaya devam ediyor. Bu bir hak arama ve mücadele etmedir. Kıbrıslı Türk insanı kendi kendini yönetme arzusu taşımaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bundan rahatsızlık duyacağı herhangi bir durum olmamalıdır. KKTC’nin bir devlet olduğunu ve bu yönde hareket edilmesi gerektiğini her zaman dile getiriyor.

Söylemlerin Türkiye düşmanlığı olarak nitelendirilmesi yanlış ve acımasız bir isnat politikalarıdır. Bu söylemler hiç kimseyi yüceltmez, aksine insanlarımızı bölüp parçalayacak kadar tehlikeli bir ortama sürüklüyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA