28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

TUFAD – VASİLİCA LARNAKA’YI ŞARKILARIMIZLA ÇINLATTI

Ayni müzikleri çalıp, ayni müzikleri söyleyen, insanlardan birliktelik mesajı...

TUFAD – Vasilica Larnaka’yı şarkılarımızla çınlattı

06 Haziran 2016 Pazartesi 16:03

Kıbrıs’ta barış için kültürel anlamda uzun yıllardan beridir  mücadele eden Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği (TUFAD) ve Vasilica bu kez Larnaka’da  derneğin kendi yerinde yeni bir organizasyonda  buluştu. Etkinlik 3 Haziran akşamı gerçekleştirildi. Gecede ilk olarakVasilica grubu Rumca şarkılar söyledi. Ardından TUFAD Türkçe şarkılar soyledi .   Larnaka’ da. İki dilde bizim şarkılarımız TUFAD ve VASİLİCA orkestralarının birlikte eşlik ettiği ve Maria  Lazarou ve Aydan Tümsoy – Yusuf Toz’un hep birlikte solistlik yaptığı coşkulu bir gece yaşandı. Dillirga, Leymosun Türküsü, Feslikan, Çeşme Başı, Berber şarkıları iki dilde sunuldu.  Orkestramızda Keman, Nejla Egemen, - Akordeon, Can Sözer – Gitar, Yeşim Canar – Darbuka, Hasip Kapılgan – Tef, İnanç  Turgay, enstrümanlarıyla yer alan isimler oldu.         

tufad1.jpg

TUFAD ile Vasilica Kültür ve Sanat yoluyla verilen mücadeleye müziğimizle danslarımızla, sınırsız barış ve dostluk için katkı koyuyor. İnsanı  barışçıl  kılan müzik sayesinde kültürlerle barışık kılan kişiler yoluyla  birleşip bütünleşmesine, müziğin evrensel diliyle  her şeyi anlatımı Kuzey – Güney arasında bir kimlik arayışını da sonlandırıldığına dikkat çekildi. Müzikleri bu kez barış ve dostluk için Larnaka’da çınladı   

tufad3.jpg

Eski dostlar  TUFAD – Vasilica , ayni müzikleri çalıp, ayni müzikleri söyleyen, insanların buluştuğu anlamlı bir etkinliğe daha imzasını koydu.  Ortak gerçekleşen  etkinlik, Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk  seyircilerden  oluşan  büyük kalabalık tarafından coşkulu ve keyfli bir şekilde izlendi.   

tufad2.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA