28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

TRUMP’IN SERVETİNİ MERAK EDİYORMUSUNUZ?

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump'ın serveti ne kadar?

Trump’ın servetini merak ediyormusunuz?

11 Kasım 2016 Cuma 11:09

ABD’nin 45. Başkanı işadamı Donald Trump oldu. Cumhuriyetçilerden Trump, ABD Federal Seçim Komisyonuna (FEC), kişisel gelirinin 190 milyon dolar artış gösterdiği bildirilirken, kişisel kazancının da 557 milyon doların üzerinde olduğunu açıklamıştı.

Geçen yılın temmuz ayında ibraz edilen beyandan bu yana Trump’ın net servetinin de arttığına işaret edilen açıklamada, işadamının servetinin 10 milyar doların üzerinde olduğu iddia edilmişti.

“Le Figaro” gazetesi, Meksika sınırına duvar örülmesi, Müslümanlara Amerika’nın sınırlarının kapatılması gibi sivri söylemleriyle dikkat çeken Trump’ın sahip olduğu gayrimenkullerin dökümünü çıkardı.

Buna göre kendisi henüz 25 yaşındayken 500 bin dolar gibi sınırlı bir yatırımla, aile şirketinin portföyündeki 1.200 daire için yüzde 34’lük kiralanma oranını iki yılda yüzde 100’e çıkarmayı başardı.

1983 yılında, 37 yaşındayken de ilk gökdeleni olan, New York’taki dillere destan Trump Tower’ı inşa etti. Ardından Trump World Tower, Şikago’daki Trump International Hotel and Tower, Las Vegas’taki Trump Hotel gibi geniş bir yelpazeye yayılan gayrimenkulleriyle muazzam bir servet oluşturdu.

Donald Trump 4,5 milyar dolarlık bir servetin sahibi; Donald Trump ise servetinin 10 milyar dolar olduğunu söylüyor. Bununla birlikte aşağıda da görüleceği gibi, Trump’ın başarısız olduğu bazı girişimleri de var.

Donald Trump, Manhattan 5. Cadde’de bulunan Trump Tower’ın çatı katında yaşıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA