19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

TRUMP, WASHİNGTON POST'U 'YASAKLADI'

Medya ile inişli çıkışlı ilişkisini sürdüren ABD başkan adaylarından Donald Trump, kendisiyle ilgili asılsız haberler yaptığı gerekçesiyle ülkenin en büyük gazetelerinden Washington Post’un akreditasyonunu iptal etti.

Trump, Washington Post'u 'yasakladı'

14 Haziran 2016 Salı 12:19

Kampanyasıyla ilgili haberleri nedeniyle Washington Post’u yerden yere vuran Trump, Facebook hesabında “İnanılmaz hatalı haberciliği ve Trump kampanyasıyla ilgili tutumu nedeniyle şarlatan ve yalancı Washington Post’un basın akreditasyonunu iptal ediyoruz” notunu paylaştı.

Washington Post’un ‘Donald Trump Başkan Obama’nın Orlando saldırısında yer aldığını öne sürüyor’ başlıklı haberine ateş püsküren Trump, Obama’yı terörle mücadele konusunda eleştirmesinin gerçek dışı bir şekilde çarpıtıldığını ifade etti.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN HİÇE SAYILMASI'

Washington Post sözcüsü Kristine Coratti Kelly ise, Trump’ın eleştirisinin ardından haberin başlığının değiştirildiğini ancak Trump’ın kendileriyle herhangi bir iletişim kurmadığını söyledi. Gazeteden yapılan açıklamada ise, Trump’ın akreditasyonu iptal etme kararının 'basın özgürlüğünün hiçe sayılması’ anlamına geldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca Washington Post ekibinin yasağa rağmen Trump’ın kampanyasını tarafsız ve doğru bir şekilde izlemeye ve aktarmaya devam edeceği belirtildi.

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump, geçen ağustos ayında da kadın sunucunun sorularını beğenmediği için Fox TV kanalını boykot etme kararı almıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA