TRUMP İSRAİL'İ KURTARDI, MISIR DİZ ÇÖKTÜ!
ABD'nin seçilmiş başkanı Trump Mısır lideri Sisi'ye telefon açtı, Kahire yönetimi Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerini kınayan karar tasarısını BMGK'dan çekti.

23 Aralık 2016 Cuma 09:03
Seçilmiş ABD Başkanı Donald Trump'ın devreye girmesinin ardından Mısır, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerini kınayan karar tasarısını oya sunmaktan birden vazgeçti.
BBC'ye konuşan bir ABD'li yetkili, Washington'ın tasarıya çekimser oy vermeyi değerlendirdiğini söylemişti. Daimi üye ABD'nin bu yönde oy kullanması, tasarının kabul edilmesinin yolunu açabilirdi.
Daha sonra İsrailli bir yetkili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın ekibiyle temasa geçtiklerini söyledi. Mısır'ın tasarısı, İsrail'in yeni yerleşimler inşa etmesini durdurması gerektiğini ve inşaatların uluslararası hukuku ihlal ettiğini söylüyordu.
ABD geleneksel olarak veto hakkının bulunduğu BM Güvenlik Konseyi'ndeki İsrail karşıtı kararları engelliyor. Ancak Obama yönetiminin, iktidardaki son ayında bu stratejiden vazgeçeceği ve tasarının onaylanmasına izin vereceği yönünde spekülasyonlar yapılıyordu.
Trump dün Güvenlik Konseyi'ne tasarıyı veto etmesi çağrısında bulunmuştu. Trump, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail ve Filistinliler arasındaki barış taraflar arasında doğrudan görüşmelerle gelecek, BM'nin koşullar dayatmasıyla değil. Bu, israil'i müzakerelerde çok kötü bir konuma getiriyor ve tüm İsrailliler için çok haksız bir durum" demişti.
Oylamanın ertelenmesinin ardından İsrailli bir yetkili, Obama yönetimini ABD çekimser oy kullanmaya karar verirse Trump'la görüşecekleri uyarısında bulunduklarını söyledi ve doğrudan Trump'tan müdahale etmesini istediklerini doğruladı.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi Trump'la bir telefon görüşmesi yaptı. Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin Trump yönetimine konuyu ele alma fırsatı verilmesi konusunda görüş birliğine vardıkları kaydedildi. Ancak BM Güvenlik Konrseyi'nin diğer dört üyesi, Mısır'a oylamanın yapılmaması halinde, tasarıyı kendilerinin oylamaya getireceği uyarısında bulundu.
Yeni Zelanda, Venezuela, Malezya ve Senegal, oylamayı konsey gündemine getirme haklarını saklı tuttuklarını açıkladı. Bu dört ülkenin hiç biri konseyin daimi üyelerinden değil.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özata: “Turizm Kalpten Gelen Bir Dildir”15–22 Nisan Dünya Turizm Haftası dolayısıyla, Grand Sapphire Resort & Casino Genel Müdürü Ogün Özata, sektöre ve çalışanlara yönelik anlamlı bir mesaj yayınladı.15 Nisan 2025 Salı 18:08TURİZM
Değirmenlik’in üyeliğinin askıya alınma kararı iptal edildiKıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Yönetim Kurulu aldığı kararları açıkladı.15 Nisan 2025 Salı 16:56FUTBOL
Koop-Sen'den Merkez Bankasına çağrı KOOP-BANK için gereğini yapın!Kooperatif Merkez Bankası’nda yasa ve tüzüklere aykırı hareket edildiğini savunan Koop-Sen Genel Sekreteri Rifat Tuğsal, "Kooperatif Merkez Bankası'nda gereğini yapın" dedi.15 Nisan 2025 Salı 15:14KIBRIS
Alkollü mama skandalı: Türkiye Adli Tıp Kurumu’ndan rapor geldi!Acil Durum Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nde geçen sene meydana gelen alkollü mama skandalına ilişkin Türkiye Adli Tıp Kurumu’ndan rapor geldi.15 Nisan 2025 Salı 14:54KIBRIS
23 Nisan Ruhu, Sanatla Renklenecek!Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin “Güzel Sanatlar Mart Sergisi”, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından, 17 Nisan Perşembe günü saat 16.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu’nda açılacak.15 Nisan 2025 Salı 14:45YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Hristodulidis, Tatar ile 5 Mayıs’ta görüşeceklerini açıkladıNikos Hristodulidis, Ersin Tatar ile 5 Mayıs Pazartesi günü yeniden görüşeceklerini açıkladı.15 Nisan 2025 Salı 14:43KIBRIS SORUNU
Harmancı: Lefkoşa AKM’nin büyükelçiliğe verileceği duyumu aldıkLefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa’daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nin TC Lefkoşa Büyükelçiliği’ne verileceği duyumu aldıklarını açıkladı.15 Nisan 2025 Salı 09:50KIBRIS
YDP Cumhurbaşkanı adayı arayışındaYDP Cumhurbaşkanı adayı arayışında. Toplanan Parti Meclisi kararlar aldı...15 Nisan 2025 Salı 09:39KIBRIS
Genel Kurul denetim göreviyle toplanacakGenel Kurul denetim göreviyle toplanacak15 Nisan 2025 Salı 08:22KIBRIS
Gaziveren ve İskele’de elektrik kesintisiOrta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle bugün İskele ve Gaziveren’de elektrik kesintisi olacak.15 Nisan 2025 Salı 08:21İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs