23 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

TRT’DEN FATİH TERİM KARARI…

Gündem Ötesi programında kendisini eleştiren tarih profesörüne tepki gösteren ve TRT'ye röportaj vermeyeceğini söyleyen Fatih Terim ile ilgili TRT sürpriz bir karar aldı.

TRT’den Fatih Terim kararı…

22 Haziran 2016 Çarşamba 16:48

Türkiye’nin İspanya ile oynadığı maçın ardından TRT’de yayınlanan Gündem Ötesi programında Fatih Terim ve öğrencilerini eleştiren tarih profesörü Ahmet Şimşirligil, tecrübeli hoca ile kanalın arasının açılmasına neden olmuştu. Bu eleştiriye sert yanıt veren Fatih Terim, bundan sonra TRT’ye röportaj vermeyeceğini söylerken, Şimşirgil, başarılı çalıştırıcıyı programına davet etmişti.Bütün bu gelişmeler iki isim arasındaki gerilimin bir süre daha süreceğini gösterirken, TRT, Fatih Terim ile ilgili konuşma yasağı alma kararı aldı. Kanal, Fatih Terim’in açıklamaları ile ilgili yorum yapılmamasına karar verildi. TRT yönetimi programcılara bir mesaj göndererek, “Hiçbir programınızda Fatih Terim’in TRT ile ilgili yaptığı açıklama tartışma konusu yapılmasın. Program yorumcuları dahil hiç kimse bu konuya girmesin” talimatı verdi.

NE OLMUŞTU?

TARİH PROGRAMINDA FATİH TERİM ELEŞTİRİSİ!

Türkiye’nin İspanya ile oynadığı ve 3-0 kaybettiği maçın hemen ardından başlayan Gündem Ötesi programında konuşan Marmara Üniversitesi’nde görevli tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim ve futbolcuları şu sözlerle eleştirdi:

“İnsan coşmak sevinmek istiyor ama daha üzüntüsü heyecanı görememek gayreti görememek. Millet gayretli heyecanlı ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor.

Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz. Ben mesela fetih de anlatırım Fatih Sultan Mehmet’i… Bizanslılar diyor ki İstanbul önüne geldiklerinde 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını nereye yerleşeceğini biliyor ve yarım saat içinde yerleşiyor. 2 senelik muazzam bir hazırlık var. Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam nereye koşacağını biliyor akıl bu işte. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim.

Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur. Ben derim ki tarih ilmi faidesi herkese şamil olan bir ilimdir. Ulemanın zekasını arttırır. Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin.

Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar. Bu yenilmek için çıkmaktır. Böyle bir oyun oraya hala transferini parasını düşünüyorsun. Ya milli maça çıkıyorsun hala da para alıyorsun. Onun aldığı para Türkiye’de yüz binlerce insana yetecek bir para.”

TERİM BASIN TOPLANTISINDA AMBARGO UYGULADI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2-0 kazanılan Çek Cumhuriyeti maçı sonrasında TRT’nin sorularını bundan sonra cevaplamayacağını söyledi. Basın toplantısında konuşan Fatih Terim, “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” diye konuştu.

TARİH PROFESÖRÜ FATİH TERİM’E MEYDAN OKUDU

Fatih Terim’in TRT’ye uyguladığı ambargoyu öğrenen Şimşirgil, tecrübeli çalıştırıcıya çağrıda bulundu. Sosyal medyadan açıklama yapan Şimşirgil “Fatih Terim benim yüzümden TRT’yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV’de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım” diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

BİR DE CEVAP YAZDI

Profesör Şimşirgil, bugün sosyal medya hesabından, bir de “Koca Milli Takım antrenörüne -koca derken milli takımı kastediyorum- cevabımdır” notuyla Fatih Terim’e cevap olarak şu ifadeleri paylaştı:

“Sayın Fatih Terim bana kızıp TRT’yi boykot etti. Niçin kızdı anlamadım! Ben, ’Ruhunuzla oynayın’ dedim. Sen, ’Ruhsuz oynayalım’ mı diyorsun? Ben, ’Tarihi bileceksin kardeşim’ dedim. Sen, ’Tarihi bilmeyelim’ mi diyorsun? Ben, ’Para için değil millet için oynayın’ dedim. Sen, ’Para için oynayalım’ mı diyorsun? Hangisine kızdın cevap ver!”

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA