20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

TÖRE YENİDEN UBP’DE

Töre yeniden UBP’de

17 Mayıs 2014 Cumartesi 14:29

Demokrat Parti Ulusal Güçler’den (DP-UG) bir süre önce istifa eden Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre törenle UBP’ye katıldı.

Lefkoşa Atatürk Meydanı’ndaki UBP Binası önünde 17.45’te gerçekleşen törende UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Töre’ye parti rozetini taktı. Törende UBP Genel Sekreteri Sunat Atun ve çok sayıda partili de hazır bulundu. Törende, Özgürgün ile Töre birer de konuşma yaptı. Töre’nin UBP’ye katılımıyla Cumhuriyet Meclisi’ndeki milletvekili dağılımı şöyle oldu:  “CTP-BG: 21, UBP: 15, DP-UG: 11, TDP: 3”

Özgürgün

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada, Zorlu Töre’nin partiden ayrılmasını hiç kabul etmediklerini ve Töre’nin hiç ayrılmamışçasına görevine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi.

Özgürgün, “Ulusal Güçler’in adresi UBP’dir” diyerek Töre’ye “Hoşgeldin” değil, “kaldığın yerden devam et” dendiğini ifade etti.

UBP’lilere göre, Töre’nin, savunduğu ideolojiyle partiden hiç ayrılmadığını anlatan Özgürgün, olaya bir transfer olarak bakmadıklarını söyledi. Özgürgün, milletvekili sayılarına göre siyasi partilerin aldığı devlet katkının yine DP-UG’de kalmasını istediklerini ve bu yönde girişimde bulunduklarını belirtti.

Töre

Zorlu Töre de konuşmasında, UBP’nin, devletin varlığına ve bağımsızlığına yemin etmiş, KKTC’nin devamının en iyi şekilde savunulduğu yer olduğunu söyleyerek “yuvaya geri döndüm” ifadelerini kullandı.

DP-UG’de yaşadıklarının, devlete inanılmadığını ve ulusal davanın sahiplenilmediğini gösterdiğini kaydeden Töre, UBP’ye katılımının yerel seçimler öncesi partiye ekstra bir motivasyon katacağına inanç belirtti.

UBP’de KKTC’yi ileri götürmek, halkı yeniden göç ettirmemek, halka en iyi hizmeti vermek istediğini de ifade eden Töre, önümüzdeki yerel seçimlerin ardından hükümetin bozularak yeniden UBP’nin iktidara geleceğine olan inancını da dile getirdi.

Töre, Soma’daki maden faciası nedeniyle törenin daha mütevazi tutulduğunu da söyleyerek, madende yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin acılarını paylaştığını kaydetti. Konuşmaların ardından Özgürgün, Töre’ye parti rozetini taktı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA