27 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

“TOPLUMUN GÜVENLİĞİ İÇİN, POLİS HAZIRLIKLI OLMALI”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, polis teşkilatının teröre karşı hazırlıklı olmasının, toplumun huzuru ve emniyetini artacağını vurguladı.

“Toplumun Güvenliği İçin, Polis Hazırlıklı Olmalı”

30 Haziran 2016 Perşembe 16:01

Cumhurbaşkanı Akıncı “Bizde bu tür olaylar olmaz rahatlığı içinde olamayız” diyerek hazırlıklı olmanın önemine değindi. “Hazırlıklı olmak, felaketi önleyecek en büyük güçtür” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, polis teşkilatı ne kadar hazırlıklı olursa, toplumun huzuru ve emniyetinin de o kadar artacağına işaret etti.

 

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

 

Cumhurbaşkanı Akıncı, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nu kabulünde yaptığı konuşmada polis teşkilatının 52 yılda önemli gelişme kaydettiğini belirtti. “Elbette eksiklikler var” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, teşkilatın bu eksikliklere rağmen görevini ifa ettiğini kaydetti. Teşkilattaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ve bu konuda katkı yapmaya hazır olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Polis teşkilatı sadece bugün değil yarın için de gereklidir” dedi.

 

“Olası bir federal çözümde, kendi kurucu devletimizin bir polis teşkilatı olacağı gibi, federal polis teşkilatı da olacak. Federal poliste bizim elemanlarımız da görev yapacak” diyen Akıncı “Bir yandan kendi gelişimimizi sürdürürken, diğer yandan muhtemel gelişmelere de hazırlanmalıyız” dedi. Yabancı dil eğitiminin çözüm olsa da olmasa da önemli olduğunu kaydeden Akıncı, turizm sektörü için en azından İngilizce’ye vakıf polis elemanlarının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Konuşmasına “İstanbul’da yaşanan terör saldırısı hepimizin yüreğini yaktı.

 

Bu acıyı yüreklerimizde hissettik” diyerek devam eden Cumhurbaşkanı Akıncı, bu saldırının Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşmeye başladığı bir güne denk geldiğini hatırlattı. “Türkiye’nin dış ilişkileri gelişirken, turizm sezonunda bir havaalanının saldırı için seçilmiş olması manidardır” diyen Cumhurbaşkanı, terör odaklarının Türkiye’nin rahat bir nefes almasını istemediğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA