TOPLUMSAL TRAFİK SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLDİ
Başbakan Ersin Tatar, toplumsal trafik seferberliği ilan edildiğini açıkladı.

08 Temmuz 2019 Pazartesi 18:49
BAŞBAKAN TATAR: “TRAFİK KAZALARI İLE İLGİLİ ÇARELER ÜRETMEK, GELECEK NESİLLER ADINA ORTAYA KONMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK”
“KONUN İNSANİ DUYGULARLA VE DEVLET CİDDİYETİYLE ELE ALINMASI GEREK”
“TRAFİK KAZALARINA YÖNELİK KARARLI BİR MÜCADELENİN BAŞLATILMASI NOKTASINDA ORTAK BİR GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILMIŞTIR”
“TARİHTE GÖRÜLMEMİŞ, ÇOK BÜYÜK VE ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR TRAFİK GÜVENLİĞİ FARKINDALIK SÜRECİ BAŞLATILACAK”
“BENİM İNSANIMIZA GÜVENİM TAMDIR. TOPLUMSAL SEFERBERLİKLE VE EL BİRLİĞİ İLE BU SORUNUMUZU DA ORTADAN KALDIRACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Başbakan Ersin Tatar, toplumsal trafik seferberliği ilan edildiğini açıkladı.
Tatar, trafik kazaları ile ilgili çareler üretmenin, gelecek nesiller adına ortaya konması gereken önemli bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Başbakan Tatar, bunun politik olmaktan, siyasi olmaktan öte, insani bir durum olduğunu ifade ederek, konun insani duygularla ve devlet ciddiyetiyle ele alınması gerektiğini kaydetti.
Başbakan Tatar, toplumsal trafik seferberliği ilan edilmesi kararı aldıklarını, tarihte görülmemiş, çok büyük ve çok geniş kapsamlı bir trafik güvenliği farkındalık sürecinin başlatılacağını söyledi.
Başbakan Ersin Tatar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile bugün trafik konusunda acil toplantı yaptı.
Başbakanlıkta saat 15.00’te başlayan ve yaklaşık 1,5 saat süren toplantıya, Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, Trafik Polis Müdürü Hüseyin Kadir Çete, Trafik Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Karayolları Dairesi Müdürü Serhan Kazmacı da katıldı.
Toplantı ardından açıklama yapan Başbakan Ersin Tatar, ülkede meydana gelen trafik kazaları konusunda bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıda ilk olarak Ulaştırma Bakanlığı ve Polis Teşkilatı’nın kendi sorumluluk alanlarına giren konular üzerinde yürüttükleri çalışmaları hakkında bilgi aldığını kaydetti.
“Durum tespitleri yapılmış, kıyaslamalı olarak rakamsal veriler ele alınmış ve trafik kazalarına yönelik kararlı bir mücadelenin başlatılması noktasında ortak bir görüş birliğine varılmıştır” diyen Başbakan Tatar, toplantıda hiç zaman kaybetmeden trafik güvenliği konusunda “toplumsal bir seferberliğin” başlatılması yönünde kararlı bir irade ortaya konduğunu kaydetti.
“REFORM NİTELİKLİ BİR ÇOK UYGULAMA HAYATA GEÇİRİLECEK”
Toplumsal seferberlik ilanının yanında; eğitim, altyapı ve denetim konularında, reform nitelikli birçok yeni uygulamanın hayata geçirilmesi konusunun da toplantıda ele alındığını aktaran Başbakan Tatar, eğitim konusunda, trafiğin bir ders konusu olarak okullarda işlenmesi, bilgilendirme faaliyetlerinin kampanyalar şeklinde düzenlenmesinin bunlardan bazıları olduğunu belirtti.
POLİS TEŞKİLATI’NIN PERSONEL EKSİKLİĞİ YARINKİ BAKANLAR KURULU’NDA ELE ALINACAK
Buna ek olarak Polis teşkilatının ihtiyaç duyduğu personel eksikliğinin giderilmesi için gerekli personel alımının yapılmasının yarınki Bakanlar Kurulu toplantısının gündeminde ele alınacağını söyleyen Başbakan Ersin Tatar, şöyle devam etti:
“Tüm bunların yanında, tarihte görülmemiş, çok büyük ve çok geniş kapsamlı bir trafik güvenliği farkındalık sürecinin başlatılmasını da kararlaştırmış bulunuyoruz. Tüm medya unsurlarının bu farkındalık sürecinin bir paydaşı olmasını hedefliyoruz.
Trafik kazaları konusuna çareler üretmek gelecek seçimlerle alakalı bir şey değildir. Bu bizim gelecek nesiller adına ortaya koymamız gereken çok önemli bir sorumluluktur. Bu politik olmaktan da öte, siyasi olmaktan da öte insani bir durumdur. Özetle insani duygularla ve devlet ciddiyetiyle ele alınmalıdır.”
“HÜKÜMET OLARAK ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA KARARLIYIZ”
“Gençlerimiz bir bir arımızdan ayrılmasın, analar babalar bu acıları bir kez daha yaşamasın diye elimizi hükümet olarak taşın altına koymakta kararlıyız” diyen Başbakan Tatar, bu sürecin sadece Başbakanlık, bakanlıklar veya polisle yürüyecek bir süreç olmadığını, bu sürece tüm halkın dahil olması gerektiğini, toplumsal seferberlik ilan edilmesinin sebebinin de bu olduğunu kaydetti.
Başbakan Tatar, “Tüm denetimleri yapsak da, dünyanın en güzel yollarına sahip olsak da, dünyanın en ağır cezalarını uyguluyor olsak da, trafik kazalarında en önemli faktör ne acıdır ki yine insandır. Dolayısı ile toplumsal seferberliği çok önemsiyoruz. Bu büyük acıyı ancak hep birlikte çalışırsak sonlandırabiliriz” dedi.
GEREKLİ GÖREVLENDİRMELER YAPILDI
Tüm paydaşlarla daha pek çok ortak karar üretileceğini belirten Başbakan Ersin Tatar, izlenecek süreci kamuoyuyla paylaşacağını, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakan Tolga Atakan ve Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile konuyla alakalı tüm çalışmaların başlatılması noktasında gerekli görevlendirmelerin yapıldığını söyledi.
Çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, gerekli adımların atılacağına dikkat çeken Başbakan Tatar, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Benim insanımıza güvenim tamdır. Toplumsal seferberlikle ve El birliği ile bu sorunumuzu da ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.
Bu vesile ile trafik kazalarında yitirmiş olduğumuz tüm insanlarımıza yeniden Allah’tan rahmet yaslı ailelerine de buradan bir kez daha başsağlığı diliyorum.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Turizm Sektörünün İlk Yardıma İhtiyacı Var!Geleceğin turizm sektörü profesyonellerinin ilk yardım becerilerini güçlendirmeyi hedefleyen “Temel İlk Yardım Çalıştayı”, Yakın Doğu Üniversitesi’nin hemşirelik ve turizm fakültelerinin iş birliğinde düzenlendi.26 Nisan 2025 Cumartesi 14:21TURİZM
Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi Meclis’e sunulduCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilleri, Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni Meclis’e sundu. Önergeye bağımsız milletvekilleri de imza koydu. Askerlik Yasası’nda önemli değişiklikler öngören yasa önerisi, Cumhuriyet Meclisi’ne sunuldu.26 Nisan 2025 Cumartesi 14:19KIBRIS
Hristo'ya İsrail'de protesto hazırlığı! Simon Aykut’un Ailesi Protestoya HazırlanıyorSimon Aykut’un ailesi, Güney’e geçiş sırasında tutuklanan Aykut'un durumunu protesto etmek amacıyla, Yunan lider Christodoulides’in ziyaretini Tel Aviv’de pankartlarla karşılamaya hazırlanıyor.26 Nisan 2025 Cumartesi 14:13GÜNEY KIBRIS
CTP Gençlik Örgütü’nden “birliktelik” etkinliği: “Mücadele büyüyerek devam ediyor”Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü dün akşam Lefkoşa Paradise Park’ta “Dünden Bugüne, Bugünden Yarına” başlıklı bir etkinlik düzenledi ve geçmiş dönemlerden günümüze kadar gençlik örgütünde görev alan kişilerle bir araya geldi.26 Nisan 2025 Cumartesi 13:11KIBRIS
ARUCAD İngilizce Hazırlık Okulu Öğrencileri, Çocuklara Sanat ve Kalple Dokunan Bir Etkinlik DüzenlediARUCAD İngilizce Hazırlık Okulu Öğrencileri, Çocuklara Sanat ve Kalple Dokunan Bir Etkinlik Düzenledi26 Nisan 2025 Cumartesi 13:07KIBRIS
KOOP BANK İştiraki Binboğa'da neler oluyor?Çeler: Emekçiler ve kurumlar, beceriksiz ve liyakatsiz yöneticiler yüzünden mağdur oluyor26 Nisan 2025 Cumartesi 12:55KIBRIS
Sağanak yağmur etkili olacakMeteorolojinin son tahminlerine göre bugün yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.26 Nisan 2025 Cumartesi 11:48HAVA DURUMU
3 metre yükseklikten düşen işçi ağır yaralı!Tatlısu’da yapımı devam etmekte olan bir inşaatın birinci katında sıva işi yapan Nasır Ali (E-24) el arabası ile geri geri gittiği esnada yaklaşık 3 metre yükseklikteki balkondan zemine düşmesi sonucu ağır şekilde yaralandı.26 Nisan 2025 Cumartesi 11:41KIBRIS
Metropoll Araştırma vatandaşların tutuklamalara tepkisini sordu: Operasyonlar ekonomiyi vurduMetropoll Araştırma vatandaşların tutuklamalara tepkisini sordu: Operasyonlar ekonomiyi vurdu26 Nisan 2025 Cumartesi 11:40TÜRKİYE
Sivil Havacılık Dairesi’nden TEKNOFEST dolayısıyla NOTAMSivil Havacılık Dairesi, eski Ercan Havalimanı’nda TEKNOFEST kapsamında yapılacak hava gösterileri nedeniyle 29 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasına yönelik NOTAM’lar yayımladı.26 Nisan 2025 Cumartesi 11:37KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs