16 Nisan 2024
  • Lefkoşa30°C
  • Mağusa30°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele30°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ BİZİ NASIL ETKİLİYOR?

Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Bizi Nasıl Etkiliyor?

26 Şubat 2015 Perşembe 12:43

MAGEM, Feminist Atölye ve Kuir Kıbrıs iş birliği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bağlamında, 4 Mart Çarşamba günü saat 19:00’da MAGEM’de (Bandabuliya, Suriçi, Mağusa) “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Bizi Nasıl Etkiliyor?” konulu etkinlik düzenleniyor. Etkinlik süresince Kıbrıs’ın kuzeyinde konuya dair yapılan sokak röportajlarından kısa kesitler izlenerek, bu temelde tartışma yürütülecektir.

Ülkemizde kadına ve lezbiyen, gey, biseksüel, trans, queer, ve interseks (LGBTQİ) bireylere karşı ayrımcılığın ve şiddetin var olduğu fakat genellikle görmezden gelindiği gerçeği karşısında Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde adalet, eşitlik ve özgürlük temelinde bir araya gelerek Kıbrıs’ın kuzeyindeki feminist hareketi ve kuir politikayı tartışmaya açıyoruz. Eril tahakküm içerisinde kadınların ve LGBTQİ bireylerin nerelerde - nasıl ayrımcılığa ve şiddete uğradığı, iş ve ev içi alanlara dair ürettikleri emeğin görünmez kılınması gibi başlıkları, katılımcı yöntemlerle değerlendirmeye açıyoruz.

Kıbrıs’ın kuzeyinde toplum tarafından “normalleştirilen” veya görmezden gelinen toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorunları ve bunlara dair geliştirilebilecek çözüm önerilerini gündeme getirmek adına, sizleri 4 Mart Çarşamba günü saat 19:00’da MAGEM’de gerçekleşecek olan söyleşimize davet ediyoruz.

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM)

Feminist Atölye (FEMA)

Kuir Kıbrıs

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA