25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa19°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

TOPLADIĞI PARALARI ZİMMETİNE GEÇİRDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Topladığı paraları zimmetine geçirdiği iddia ediliyor

27 Ağustos 2014 Çarşamba 17:05

(Kamalı Haber)- Alayköy sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Orundalı Trading LTD firmasında pazarlamacı olarak çalışan bir kişi, tahsil ettiği paraları zimmetine geçirdiği iddiası ile tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede yeminli şahadet veren Alayköy Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Kemal Hoca olayla ilgili bulguları aktardı. Hoca, Kasım 2013 ile Haziran 2014 tarihleri arasında Alayköy’de faaliyet gösteren, İbrahim Orundalı’nın işletmeciliğini yaptığı Orundalı Trading LTD’de çalışan zanlının, farklı tarihlerde çeşitli gıdaları satarak, tasarrufuna 45 bin 976 TL nakit parayı geçirmekle ilişkili olduğunu ve aleyhine “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan soruşturma başlatıldığını söyledi. Kemal Hoca, 1 Temmuz tarihinde KKTC’den çıkış yapan zanlının 23 Ağustos tarihinde döndüğünü ve mahkemeden temin edilen derdest emri ile tutuklandığını belirtti. Hoca, geçtiğimiz Pazar günü mahkemeye çıkarılan zanlı aleyhine temin edilen 2 günlük tutukluluk emri süresince şirket sorumlusu, depocu ve muhasebecisinden ifade alındığını belirtti. Zanlının İskele ve Mağusa bölgesinde ürün alışverişinde bulunduğu 35 market yetkilisinden ifade temin edileceğini ve marketlerde bulunan kamera kayıtlarının inceleneceğini belirten polis memuru Kemal Hoca, zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere, aranan emarelere etki edebileceğini belirterek 6 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadet ışığında Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının soruşturmanın selameti açısından 6 gün süreyle polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA