25 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

TKP YENİ GÜÇLER, PERŞEMBE GÜNÜ DOME OTEL ÇALIŞANLARINI ZİYARET EDECEK

TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, genel başkan Mehmet Çakıcı ve beraberindeki heyetin, Perşembe günü saat 10.00'da Dome Hotel çalışanlarını ve sendikal örgütleri olan Turizm Emekçileri Sendikası’nı işyerlerinde ziyaret edeceği açıklandı.

TKP Yeni Güçler, perşembe günü Dome Otel çalışanlarını ziyaret edecek

15 Ocak 2019 Salı 17:47

TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, genel başkan Mehmet Çakıcı ve beraberindeki heyetin, Perşembe günü saat 10.00'da Dome Hotel çalışanlarını ve sendikal örgütleri olan Turizm Emekçileri Sendikası’nı işyerlerinde ziyaret ederek destek ve dayanışmasını belirteceğini açıkladı.
Davulcu, dörtlü koalisyon hükümetini eleştirerek, sorunlara çözüm üretmek yerine yapay sorunlar yarattığını savundu.
Yazılı açıklama yapan Davulcu, “Toplumun gündemi; hayat pahalılığı ve fakirleşmeyken, kamusal eğitim ve sağlıktaki gerileme ve yetersizlikken, kamu hizmetlerinin yetersizliği ve verimsizliğiyken ve hükümetten beklenen bunlara çözümler üretmekken, maalesef, dikkatleri başka yöne çekmek için yapay sorunlar yaratılmaktadır” ifadelerini kullandı. 
Dome Otel'deki işletme sözleşmesinin yenilenmesinin de bu yapay sorunlardan biri olduğunu iddia eden Davulcu, on yılı aşkın bir süre önce çözümlenmiş bir konu olduğunu savundu.
Aradan geçen 10 yılı aşkın sürede bulunmuş olan çözüm şeklinin başarılı olduğunun apaçık ortada olduğunu, batmış otelin karlı hale getirildiğini, binanın baştan aşağıya restore edildiğini kaydeden Davulcu, “Bazı çevrelerin iştahının kabarması da bundandır. Yapılması gereken başarılı olduğu kanıtlanmış olan sistemin devamını sağlamaktır” dedi.
Hükümetin 6 ay önceden Dome Otel ile ilgili kira sözleşmesinin yenilenmesini sağlamış olması gerektiğini kaydeden Davulcu, TKP-YG olarak Dome Otel konusunda otelin çalıştırılmasını üstlenmiş ve bunda başarılı olmuş işçilerden yana olduklarını belirtti.
Davulcu açıklamasında, hükümete gecikmeksizin yeni dönemle ilgili sözleşmeyi hayata geçirme çağrısında da bulundu

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA