18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele18°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C

TKP YENİ GÜÇLER GENEL SEKRETERİ DAVULCU SENDİKAL PLATFORMUN EYLEMİNE DESTEK BELİRTTİ

TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Davulcu Sendikal Platformun Eylemine Destek Belirtti

TKP Yeni Güçler Genel Sekreteri Davulcu Sendikal Platformun Eylemine Destek Belirtti

25 Haziran 2020 Perşembe 11:35

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Sekreteri Mehmet Davulcu Sendikal Platformun yarın gerçekleşecek eylemine destek belirterek “Hükümeti bilimin ışığını takip etmeye çağırıyoruz” dedi.
Davulcu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, tüm partileri ve vatandaşları Sendikal Platformun eylemine katılmaya davet etti.
“Hükümetin ülkeye girişleri karantina uygulanmaksızın 1 Temmuz’dan itibaren serbest bırakma kararının zamansız olduğu yönündeki görüşümüzü bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz” diyen Davulcu şöyle devam etti:
“Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği riskli ülkeleri dikkate almadan yapılmak istenen açılımın getirebileceği riskleri önlemeye yönelik elle tutulabilen hiçbir önlem alınmadığı gerçeği de ortada durmaktadır.
Hükümet olası bir 2. dalga salgın için ne gibi önlemler aldığını halkla paylaşmalıdır. ‘45 günde yapılacak’ denen salgın hastanesi sadece dillerde pelesenk olarak kalmış, girişimde bile bulunulmamıştır. Doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlilerinin sayısının arttırılması için tek adım bile atılmamıştır. İlaç ve test kiti imkânları bile artırılmamıştır. 
Güney Kıbrıs’a geçişlerle ilgili getirilen kurallar, salgını fırsata çevirme mantığı ile bir test için 300 TL fiyat belirlenerek olması gerekenin çok üzerindeyken hava ve deniz limanlarından gelecekler için bu kadar serbest bırakmak halkımızın sağlığını bilerek tehlikeye atmayı göze almak anlamına gelmektedir.
1 Temmuz açılımı kararı ile ilgili olarak Hükümeti yeniden aklıselimle düşünmeye, bazı çevrelerin baskılarına kulak vermek yerine, bilimin ışığını takip ederek sağlık alanında uzman kişi ve kuruluşların tavsiyelerini dikkate almaya davet ederiz.
Bu bağlamda Sendikal Platform tarafından, ‘Maskeni de al gel’ sloganıyla yapılacağı açıklanan Cuma günü saat 19.00’da Dere boyundan başlayarak Başbakanlık önüne kadar sürecek yürüyüş eylemini desteklediğimizi belirtir, tüm partililerimiz, sempatizanlarımız ve duyarlı yurttaşlarımızı eyleme katılmaya davet ederiz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA