26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

'TİTANİK'İ DE İSLAM BATIRDI'

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayı Donald Trump'ın “İslâm bizden nefret ediyor” sözlerine sosyal medyadan tepki gecikmedi.

'Titanik'i de İslam batırdı'

11 Mart 2016 Cuma 09:45

Twitter'da, '#NextLevelTrump' etiketi altında Trump'ın sözleri bir sonraki aşamaya taşındı. Trump ile dalga geçen kullanıcılar arasında, 'Titanik'i İslam batırdı' diyen de var, 'İslam iPhone bataryasını hızlıca bitirir' diyen de...

Trump, CNN kanalında Anderson Cooper'ın sunduğu programa katılarak başkanlık yarışına dair konuştu. “İslâm Batı'ya savaş mı açtı?” sorusuna cevap veren Trump, “Bu cevabı senin tahmin edebilmen gerekir” ifadesini kullandı.

Trump, “İslâm bizden nefret ediyor. Müslümanlar konusunda tetikte durmalıyız ve çok dikkatli olmalıyız. ABD’den nefret eden insanları bu ülkeye alamayız” şeklinde konuştu.

'İslam ev ödevimi yedi'

Trump'ın bu sözlerinin ardından çoğunluğu Amerika'da yaşayan Twitter kullanıcıları, '#NextLevelTrump' etiketi oluşturarak, Trump'ın bir sonraki hamlesini tahmin etme yarışına girdi. Trump'ın sözleriyle dalga geçen kullanıcıların attığı tweetlerden bazıları şöyle:

''Leonardo DiCaprio'nun bu kadar geç Oscar almasının nedeni İslam.''

next-level-trump-1-.png

''İslam ev ödevimi yedi.''next-level-trump-2.png

''Titanik'i İslam batırdı''next-level-trump-3-_0.png

''Şu anda Wi-Fi'ımın çok az çekmesinin nedeni İslam olmalı''next-level-trump-4.png

'Müslümaların ülkeye girmesi yasaklansın'

Trump, geçen yıl aralık ayında da yaptığı bir açıklamada ABD yönetimine, Müslümanların tamamının ülkeye girişini yasaklama çağrısında bulunmuştu.

Trump, başkanlık yarışında devam eden ön seçimlerde kazanmaya devam ediyor. Milyarder iş adamı, son olarak Mississippi ve Michigan'daki ön seçimlerde rakiplerine üstünlük sağladı ve kazandığı eyalet sayısını 13'e çıkardı. 

aljazeera

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA