18 Mayıs 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa27°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele27°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

"TİCARET FANATİK DUYGULARLA ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR"

Çavuşoğlu KKTC'den patates alıp, yurt dışına satan tüccarla ilgili açıklamada bulundu...

"Ticaret fanatik duygularla engellenmeye çalışılıyor"

01 Eylül 2016 Perşembe 16:01

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavşoğlu, Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde KKTC’den patates ithal eden Rum tüccarın bir grup Rum fanatik tarafından protesto edilmesiyle ilgili bir açıklama yaparak, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’e de barışçı nesiller yetiştirilmesi için girişim yapılması çağrısında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: TİCARET FANATİK DUYGULARLA ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yayınladığı basın bildirisinde, yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü ve endişeye sevk ettiğini kaydetti. Çavuşoğlu, Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde Kıbrıs’ın iki tarafı arasında ticaretin kendilerinin de teyit etmiş olduğu gibi, yasal yollarla yapılmakta olduğunu belirterek, tamamen yasal yollardan ticaret yapmaya çalışan Rum tüccarın 200 kişi olduğu söylenen bir grup fanatik Rum tarafından protesto edilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, ticaretin fanatik duygularla engellenmeye çalışıldığını ifade ederek “Kıbrıs Türk Halkının patatesini bile kabul etmeyen bir zihniyet, Kıbrıs Türk Halkıyla nasıl birleşecek?” diye sordu.

“EĞİTİM SİSTEMİNDEN BAŞLANARAK, BARIŞÇI NESİLLER YETİŞTİRİLMELİ”

Kıbrıs müzakere sürecinin yoğun bir dönemden geçtiği bu günlerde bile adadaki varlığımıza, yaşam hakkımıza karşı çıkmaya yönelik tutumları Rum makamlarının nasıl olur da kabul ettiğini soran Çavuşoğlu, ivedi olarak eğitim sisteminden başlanarak, yeni nesillerin barışçı bir düzene geçiş için yetiştirilmesi yönünde adımlar atılması çağrısında bulundu. Çavuşoğlu açıklamasında, “Patatesi bile istemeyen bir nesil yetiştirirseniz, anlaşma olsa dahi bu gibi tavırlarla devamlılığı konusunda endişeler taşırız. Başta milletvekilleri olmak üzere protestoya katılanları bu coğrafyada iki halkın yaşadığını kabul etmeye ve dünya görüşlerini bu gerçekten hareket ederek değiştirmeye davet ederim. Komşum için ne yapabilirim duyguları dururken, nasıl yok edebilirim tavırları bu coğrafyadaki insanları mutluluğa götürmez, ancak felakete götürür” ifadelerine yer verdi.  

İlgili Haber:

KKTC'den patates alıp, yurt dışına pazarlayan Rum'a protesto!

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA