28 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele20°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C

THALASSEMİA DERNEĞİ İÇİN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ!

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda bu sabah kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi...

Thalassemia Derneği için kan bağışı kampanyası düzenlendi!

28 Haziran 2016 Salı 14:49

Thalassemia Derneği’nin ihtiyaç duyduğu kanın temin edilmesine katkı yapmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Bakanlık ve bağlı daire ile kurum çalışanları yoğun ilgi göstererek kan bağışında bulundu. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun kan vermesiyle başlayan bağış kampanyası sırasında konuşan Thalassemia Derneği Asbaşkanı Ahmet Varoğlu,  üç haftada bir iki ünite kan alması gerekirken eksik ve yetersiz miktarda kan almak durumunda kalmalarından dolayı böylesi bağışların önemine değindi. Kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olmakla birlikte dışarda üretilebilen veya parayla satın alınabilen bir meta olmadığına dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu da insani değerleri yüksek kişilerin katkılarıyla yürütülebilen bu sürece katkı koymak istediklerini kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: THALASAEMİA HASTALARIMIZ SIKINTI ÇEKMESİN DİYE BU KAMPANYAYI DÜZENLEDİK

Bakan Çavuşoğlu, hafta sonu Thalassemia Derneği’nin kan bağışı çağrısını gördükten sonra Bakanlığımız  bu çağrıya nasıl cevap verebilir yönündeki bir mesajla başlayan sürecin bugün yoğun bir katılıma dönüşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olmakla birlikte dışarda üretilebilen veya parayla satın alınabilen bir meta olmadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, insani değerleri yüksek kişilerin katkılarıyla yürütülebilen bir süreç olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, Ramazan ayında özellikle Thalassemia Derneği’nin kan bulmakta sıkıntı yaşadığına değinerek, “Biz siz sıkıntı çekmeyin, sağlığınız etkilenmesin diye, kanı verenlere de sağlıkları açısından faydalı olacak bu uygulamanın lokomotifliğini yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu. Bakan Çavuşoğlu, duyarlılık göstererek kan bağışı kampanyasına katılan tüm çalışanlarına teşekkür etti.

VAROĞLU: HER ARADIĞINDA KANI BULABİLMESİ İÇİN BAĞIŞLARA CİDDİ ANLAMDA İHTİYAÇ VARDIR

Thalassemia Derneği Asbaşkanı Ahmet Varoğlu, kan bağışı kampanyası sırasında yaptığı konuşmada, çok önemli bir dönemde kan sıkıntısının daha da ağır hissedildiği, kan stoklarının minimum değerlere indiği Ramazan ayında thalassemia hastlarının kan bulma sıkıntısının daha da arttığına dikkat çekti. Böylesi bir dönemde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen kampanyanın önemine değinen Varoğlu, konuya duyarlılık gösteren Bakan Çavuşoğlu’na ve istekli bir şekilde kan bağışında bulunan tüm çalışanlara teşekkür etti. Yoğun bir katılımın gerçekleşmiş olmasından duyduğu mutluluğu da dile getiren Varoğlu, ülkemizdeki 152 thalassemialının üç haftada bir iki ünite kan alması gerekirken eksik ve yetersiz miktarda kan almak durumunda kalmalarından dolayı böylesi bağışların önemine değindi. “Hem halkımız hem thalassemialı grubunun her aradığında kanı bulabilmesi için bağışlara ciddi anlamda ihtiyaç vardır” diyen Varoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’yla başlayan bu sürecin devam etmesi yönündeki dileğini dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA