18 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

TETİKÇİ TUTUKLU, DİĞERLERİ TUTUKSUZ YARGILANACAK

Tetikçi tutuklu, diğerleri tutuksuz yargılanacak

08 Eylül 2015 Salı 08:30

Mağusa’da 22 Ağustos günü meydana gelen kurşunlama olayında tutuklanan 4 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen kurşunlama olayında tutuklanan zanlı Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Metin Kuşçu ve Mutlu Töre almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlılardan tetikçi Onur Konuk 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilirken, azmettirici zanlı Kaan Taşken Önsal, Metin Kuşçu ve Mutlu Töre tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Faysal Güden, zanlı Onur Konuk’un 22 Ağustos tarihinde Mağusa’da 15 Ağustos Bulvarı üzerinde, “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla ilgili olarak tutuklandığını anımsattı. Zanlı Konuk’tan yapılan soruşturmada tabancanın tespit edilerek emare alındığını söyleyen Güden tabanca üzerinde yapılan incelemede daha önceden Polis Memuru Orhan Demir’in çalınan silahı olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Güden, zanlı Konuk’tan tabanca hakkında yapılan soruşturmada konu tabancayı zanlı Kaan Taşken Önsal’ın kendisine Yaşar Ocak’ı öldürmesi için verdiğinin tespit edildiğini ifade ederek, mesele ile ilgili olarak Kaan Taşken Önsal’ın da tutuklandığını anımsattı.

Güden, zanlı Önsal’ın evinde yapılan aramada 1 adet daha tabanca, arabasında ise 1 adet boş kovan bulunduğunu belirtti. Güden, yürütülen tahkikat kapsamında zanlı Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal’a ait cep telefonu dökümlerinin temin edildiğini belirterek temin edilen telefon dökümlerinde yapılan incelemelerde zanlı Önsal’ın, polis memurunun sirkat edilen tabancasını, zanlı Metin Kuşçu aracılığı ile zanlı Mutlu Töre’den temin ettiğinin öğrenildiğini anımsattı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Güden, aleyhine “Adam öldüremek için gizli ittifakta bulunma”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” davaları getirilen zanlı Onur Konuk’un davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

Güden, öte yandan aleyhine “Adam öldürmek için gizli ittifakta bulunma”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” davaları getirilen zanlı Kaan Taşken Önsal ile aleyhlerine “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu” davası getirilen zanlı Metin Kuşçu ile Mutlu Töre’nin ise uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TETİKÇİ CEZAEVİNDE BEKLEYECEK

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Onur Konuk’un, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Öte yandan Soyer, zanlı Kaan Taşken Önsal, Metin Kuşçu ve Mutlu Töre’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine emir verirken, zanlı Önsal’ın 10 bin TL nakdi teminat ödemesine, 2 KKTC vatandaşının 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Ayrıca Soyer, zanlı Kuşçu ile Töre lehine 2’şer KKTC vatandaşının 30’ar bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA