29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

TEŞEKKÜRLER

Türkiye'de 8 Milyon web sayfası içerisinde 507'inci sırada...

Teşekkürler

04 Ağustos 2015 Salı 14:01

www.detaykibris.com Alexa verilerine göre Türkiye'de bulunan 8 Milyon web sayfası içerisinde 507'inci sırada yerini aldı.

Henüz 1.5 yaşını yeni dolduran Detay Gazetesi, Internet üzerinden yayın yapan gazete haber siteleri arasında, 1. sıraya oturdu.

Detay Gazetesi’nin haber sitesi www.detaykibris.com Kıbrıs’ın en çok okunan ve en sık ziyaret edilen haber siteleri arasında olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Uluslararası en önemli ve tek karşılaştırmalı internet değerlendirme ve ölçüm referans kaynağı olarak gösterilen Alexa (www.alexa.com) verileri doğrultusunda Detay Gazetesi’nin okunma oranları yükselişini sürdürürken, Detay, yıllardır yayın yapan tüm Kıbrıs gazetelerini geride bıraktı.

Detay Gazetesi Müessese ve Dijital Yayınlar Müdürü Erkut Yılmabaşar yaptığı açıklamada, Detay’ın geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğini, ülkemizde kısa zamanda önemli bir ivme kazanan dijital yayıncılığın Detay Gazetesi’nin www.detaykibris.com internet sitesi ile önemli bir başarı yakaladığını kaydetti. Yılmabaşar, Detay’ın dijital dünyada bir çok yeniliğin öncüsü olmak adına yeni projeler üzerinde çalıştığını, bu sürprizlerin ise kısa zamanda yayında olacağını vurguladı.

Detay okuyucularına da teşekkür eden Yılmabaşar, 1.5 yılda Detay’ın okuyucular tarafından fark edildiğini, ilkeli yayınları ile özellikle internet kullanıcıları tarafından da hızlı habere ulaşılması anlamında çok önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.

Yılmabaşar, açıklamasına devamla detaykibris.com haber portalının Türkiye sıralamasında ilk 500 bandına yaklaştığını ve artık Türkiye'de de etkin bir haber ağı noktasına ulaştığını belirtti. KKTC'den her gün ortalama 10 bin civarında tekil ziyaretçinin detaykibris.com'u ziyaret ederken Türkiye ve Dünya'dan Kıbrıs haberlerinde aranan, güven duyulan Kıbrıs ile ilgili önemli bir haber kaynağı olduğunun da altını çizdi.

ALEXA NEDİR?

Alexa, web sitelerinin ziyaretçi sayılarına göre izlenerek, dünya sıralamasında kaçıncı sırada olduğunu gösteren bir internet rating sistemidir. Web üzerindeki en ciddi site ziyaretçi ANALİZ ölçüm sistemidir..

NEDEN ALEXA’YA İHTİYAÇ VAR?

Sitelerin kendi tuttuğu ve reklamverenlere sunduğu ziyaretçi raporları yerine, site sahibi ve reklamverenden bağımsız üçüncü bir kurumun raporlarına ihtiyaç duyuluyor. Bu alanda da tek servis, ‘İnternetin AGB’si’ olarak nitelendirilen Alexa.com’dur.

ALEXA’DAKİ SIRALAMAYI NASIL GÖREBİLİRİM?

Alexa bir sitenin görüntülenme – ziyaretçi sayısını, dünyada en çok ziyaret edilen siteler arasındaki ilk 20 milyon site arasında sıralar. Alexa verilerine göre birinci sırada google.com, ikinci sırada ise facebook.com yer almaktadır. Alexa.com sitesine girerek arama kutusuna ilgili site adresini yazıp sıralamasını öğrenebilirsiniz.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA