28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

TERCİH SÜRESİ PERŞEMBE SON

Tercih süresi perşembe son

16 Temmuz 2013 Salı 11:09

ÖSYMÜniversite tercih süresi parşembe sona erecek.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, üniversite tercihlerini bildirme süresi 18 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

Üniversite adayları tercihlerini yaparken ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecekleri 2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndan yararlanabilecek. Adayların tercih işlemlerine başlamadan önce bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okumaları gerekiyor.

Tercih işlemleri başvuru merkezlerinden veya TC kimlik numarası ve internet şifresiyle ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' adresinden bireysel yapılabilecek.

Bu yöntemler dışında posta, fax, elektronik posta gibi yöntemlerle tercih bildiriminde bulunulmayacak. İnternet kullanımında deneyimi bulunmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların, tercih bildirimini başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları gerekiyor. Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacak adayların sorumluluğu kendilerine ait olacak.

''Puanım yeterli olmayabilir'' endişesine kapılmayın

ÖSYM, adaylara tercihlerini yaparken kaydolmayı en çok istedikleri programı en üst tercihine, daha sonra istedikleri programı ikinci tercihine yazmaları ve bütün tercihlerini bu şekilde sıralamalarını öneriyor.

Duruma göre yapabilecekleri 30 tercihin baştan birkaç tanesini "Puanım yeterli olmayabilir" endişesine kapılmadan, sadece ilgilerini göz önüne alarak belirlemeleri gerekiyor.

Adayların kazansalar bile kaydolmayı istemedikleri bir programa tercih listelerinde yer vermemesi önemle vurgulanıyor. Ancak ne olursa olsun bir yükseköğretim programına kaydolmak isteyenlerin sonlardaki birkaç tercih sırasına, girebileceğini tahmin ettiği programları yazmaları tavsiye ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA