TELSİM FREEZONE 3.LİSELERARASI MÜZİK YARIŞMASI LİSELERDE HEYECAN FIRTINASI ESTİRİYOR
Namık Kemal Lisesi, yarışmada iyi müzik yapmanın önemine dikkati çekti

19 Şubat 2015 Perşembe 08:30
Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Yarışmaya üç yıldır katılan ve daha önce “en iyi orkestra” ödülünü kazanarak İstanbul’daki yarışmada KKTC’yi temsil eden Namık Kemal Lisesi, tecrübeli bir okul olarak yarışmada iyi müzik yapmanın önemine dikkati çekti.
Yarışmanın ilk yıldan beri kendilerine heyecan verdiğini kaydeden Namık Kemal Lisesi Müzik Öğretmeni Kürşat Öztürk, heyecanın yıldan yıla arttığını belirtti.
Geçmiş yıllarada Namık Kemal Lisesi’nde öğrenci olarak Türkiye’deki yarışmaya katılarak birincilik elde ettiğini söyleyen Kürşat, yarışma heyecanını çok iyi bildiğini ve o duyguyu yeni nesil gençlerle yeniden yaşadığını söyledi.
Kürşat, gençlerin özgüvenlerini geliştiren, becerilerini arttıran ve kendilerini gösterebildikleri bir yarışma düzenleyen Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.
“YAPTIĞIMIZ MÜZİĞİ EN İYİ ŞEKİLDE SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”
Namık Kemal Lisesi orkestrası 8 kişiden oluşuyor. Bateride Günay Olkan, darbukada Sercan Çelikel, gitarda Diren Garib ve Mustafa Basrioğlu, piyanoda Aslı Canan, vokalde Firdevs Zorali, bas gitarda Hasan Elmastaş ve soloda Süleyman Kasımoğluları sahneye çıkacak.
Yarışma sayesinde müzikle özgürleşme şansı yakalayan öğrenciler bu fırsatı kendilerine tanıyan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti. Öğrenciler yaptıkları müziği en iyi şekilde sunmak amacıyla katılacaklarını kaydettikleri yarışma hakkında görüş ve duygularını şöyle aktardı:
GÜNAY OLKAN: Yarışmaya 3 yıldır katılıyorum ve bu yıl mezun olacağım için yarışmada son senem olacak. Bu yarışma bana çok şey kattı. Yarışmada birinci olup, Türkiye’de mükemmel bir deneyim yaşadık. Biz bu yıl yine iyi müzik yapmaya ve eğlenirken de yarışmaya gidiyoruz. İnanıyorum ki bizden sonraki öğrenciler müziği daha da ileriye taşıyacak.
SERCAN ÇELİKEL: Yarışmada arkadaşlarımızla birarada olmak çok keyifli. Yarışmayı kazanırsak Türkiye’de ülkemizi temsil edeceğiz. Kazanamasak da arkadaşlarımızla birlikte eğlenceli ve güzel bir gün geçireceğiz.
DİREN GARİB: Müziğimizi daha geniş kitlelere ulaştırma fırsatı bulduğumuz, kendimizi geliştirdiğimiz bir yarışmaya katılıyoruz. Yeniliklerin de olduğu büyük yarışmada yaptığımız müziği en iyi şekilde sunabilmeyi hedefliyoruz.
MUSTAFA BASRİOĞLU: Bu yarışma biz gençlere sosyalleşebilme ve yaptığımız müzikle özgürleşebilme fırsatı veriyor. Çok güzel bir ortamda eğlenceli vakit geçiriyoruz. Biz gençlere bu imkanı tanıyan Telsim’e ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz.
ASLI CANAN: Yarışmaya bu yıl üçüncü kez katılıyorum. Gençlerin kendilerini ifade edebildikleri çok güzel bir yarışma olduğunu düşünüyorum. Yarışmada herkesin kendi müziğini yaptığı ve yeni dostluklar kurabildiği bir ortam da yaratılıyor.
FİRDEVS ZORALİ: Yarışmaya bu yıl ilk defa katılıyorum. Daha önceki senelerde seyirci olarak katılmıştım. Bu yıl sahnede olmak heyecan verici bir deneyim olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
HASAN ELMASTAŞ: Yarışmaya ilk defa katılacağım için çok heyecanlıyım. Hedefimiz müziğimizi en iyi şekilde icra etmek ve Namık Kemal Lisesi olarak güzel bir sahne performansı sergilemek.
SÜLEYMAN KASIMOĞLULARI: Müzik benim için bir yaşam kaynağıdır. Okulumuzun orkestrasında bu yıl yer almaya başladım. Daha önce birinci gelen bir okulun grubunda sahneye çıkacak olmak beni çok heyecanlandırıyor. Çok güzel bir yarışma geçeceğine inanıyorum.
Bu yıl 14 okulun 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşama 20 Mart'taki seyircisiz olarak düzenlenecek ve değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.
"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın özel jüri ödülü".
KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.