19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

TELEFON DAİRESİ ÇÖKTÜ!

Telefon dairesi çöktü!

29 Mart 2014 Cumartesi 12:28

Telekomünikasyon Dairesi, vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetlere cevap veremiyor. Vatandaşların telefon arızaları aylar hatta yıllarca giderilemezken evlerine telefon bağlatmak isteyen vatandaşlara da ‘telefon direği yok’ deniyor

Rana SARRO/DETAY GAZETESİ

Telekomünikasyon Dairesi, vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetlere cevap veremiyor.

Ülkenin çeşitli bölgelerindeki telefon arızalarının yanısıra, ev veya iş yerlerine telefon bağlatmak isteyen vatandaşlar gazetemize ulaşarak şikâyetçi oldu.

Telekomünikasyon Dairesi’ne, yaptıkları şikâyetlere rağmen, ekiplerin arızalara zamanında müdahale etmediğini söyleyen vatandaşlar, sabit telefonlarının yıllarca arızalı kaldığını anlattı.

‘Telefon direği yok’ deniyor

Gazetemize ulaşan vatandaşlar, telefon bağlatmak için Telekonmünikasyon Dairesi’ne yaptıkları başvurularda, ‘telefon direği yok’ yanıtı aldıklarını da söyledi.

Bunun üzerine açıklamalarına başvurulan Lefkoşa Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Remzi Evran, arızaların geciktiği konusunda bir şikâyetin kendilerine ulaşmadığını söyledi. Evran, telefon direği eksikliğinin olmadığını da belirtti.

“650 olması gereken personel 450”

“Arızalara müdahalenin geciktiği konusunda bir şikâyet ya da bilgi bana bulaşmadı” diyen, Remzi Evran, gazetemize bu konuda çok sayıda şikâyet ulaştığının belirtilmesi üzerine ise “bazı yerlerde aksaklık oluyor” dedi.

Dairenin araç ve personel eksikliği olduğunu, arızalara müdahalede yaşanan aksaklığın bundan kaynaklanıyor olabileceğini söyleyen Evran, Teşkilat Yasası’nın 650 personel öngördüğünü, buna karşın, dairenin mevcut 450 personeli bulunduğunu belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA