“TEKERLEK İZLERİ” 13 MAYIS’TA SEYİRCİYLE BULUŞACAK

06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:18
LBT ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği bir ilke imza attı
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT ) ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ilk kez birlikte sahneye koyacağı tiyatro oyunu “Tekerlek izleri” 13 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin Onursal Başkanı Mustafa Çelik anısına gerçekleştirilecek olan tiyatro oyunu Mayıs ayı boyunca her Çarşamba ve Perşembe izleyiciyle buluşacak.
KKTCELL ana sponsorluğunda sahnelenecek olan tiyatro oyunuyla ilgili Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde bugün (06.05.2015) basın toplantısı düzenlendi.
Kibrit: “Ülkede bir ilke imza atıldı”
Dernek Başkanı Günay Kibrit ülkede yine bir ilke imza atıldığını ve ilk kez bir tiyatro sahnesinde profesyonel oyuncularla bir araya gelinileceğini söyledi. Kibrit, “Fırsat verildiğinde engelli arkadaşlarımız neler yapabileceklerini gösteriyor.İşte bu oyun da onlardan biri. Hayatın içinde olmamız, engellerin sesini duyurabilmesi için toplumla kucaklaşabilmemize fırsat veren herkese çok teşekkürler”dedi.
Harmancı: “Engelliler seyirci değil, aktif katılımcı da olabilecekler”
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da dernekle uzun süredir programsal işbirliği üzerinde çalışma yaptıklarını ifade ederek belediye içerisinde en yakın zamanda engelsiz birimi oluşturacaklarının mesajını verdi.
Harmancı, “Birebir ve günlük hayatın tümünü ele alan uygulamalar çalışacağız ama bugün bir mihenk taşı. Sadece engellerin seyirci değil, aktif katılımcı da olabilecekleri hayatın sanatın ve kültürün her alanında bir paydaş birer sahip oldukları gerçeğinden hareketle önemli bir adım atılıyor.Bu ülkemizde bir ilk”dedi.
Ersoy: “Amacımız ülkemizdeki engelsiz yaşamı hayata geçirebilmek”
Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy da ilk kez Ortopedik Özürlüler Derneği’yle böylesi bir oyunda birlikte yer almanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Yapılan çalışmalardan bahseden Ersoy, 1 yıl önce oyunla ilgili kendisine gelindiğinde sahnelemeye karar verdiklerini ve belediye’nin projeye onay vermesiyle engelli arkadaşlara birlikte çalışmaların başladığını aktardı. Ersoy, “Amacımız hem sanatsal yönden işi gerçekleştirirken ülkemizdeki engelsiz yaşamı hayata geçirebilme ve hayatın önündeki engelleri başta devletimiz hükümetimiz ve yurttaşımızla yüzleştirmek, sorgulatmak ve bu duyarsızlığı ortadan kaldırmaktır” dedi. Konuşmasında Mustafa Çelik’i de anan Ersoy, Çelik’in bir şiiriyle sözlerini tamamladı.
Karaatrmaca: “Destek varsa engel yoktur”
Kuzey Kıbrıs Türkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da bu tür sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini bu anlamda birçok projeye imza attıklarını belirterek “ destek varsa engel yoktur” anlayışıyla yola çıktıklarını ifade etti.
Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber de duygularını ifade ederek “bu oyuna hep birlikte gönül verdik” dedi ve halkı Tekerlek izleri’ni seyretmeye davet etti. Tekerlek izleri yazanlardan birisi olan Aysan Özcezarlı da amaçlarının farkındalık yaratmak, mesajlar vermek ve insanlarn kafasında soru işaretleri oluşturmak olduğunu kaydetti. Oyunu yazan bir diğer isim Orkun Bozkurt’da duygularını şu sözlerle ifade etti. “Çok heyecanlıyım çocukluktan beri hayalimdi. Güzel bir metin ortaya çıkardık eksiklikleri var ama eksiklilkleri tamamlanacak birşey değil. Zorluklarımız çok. Güzel bir oyun ortaya çıkardığımıza inanıyorum.”
“Tekerlek İzleri” Mayıs ayı boyunca her Çarşamba ve Perşembe izleyiciyle buluşacak. Oyundan elde edilecek tüm gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne kalacak. Oyunun biletleri Lefkoşa Türk Belediyesi tiyatrosundan ve oyun günü girişte gişelerden temin edilebilecek.
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.