28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

TEKEREK: DEĞİŞİMİ BİRLİKTE YARATACAĞIZ

Tekerek: Değişimi Birlikte Yaratacağız

02 Haziran 2014 Pazartesi 13:21

DP-UG Girne Belediye Naşkan adayı Başak Tekerek Girne’yi ve Girne Belediye Başkanlığını kazanırsa yapacaklarını DETAY Gazetesine değerlendirdi.

İşte o değerlendirme;

Girne’nin filmlere konu olan güzelliği hızla yanlış yönetimler sonucunda kaybedilmektedir. Şehir sürekli değişen, ihtiyaçları bu değişimler ile farklılaşan yaşayan bir organizmadır. Değişim her zaman gelişme demek değildir ki Girne ne yazık ki yanlış yönetimler nedeni ile sağlıklı bir gelişme gösterememiş, bozulma, gerileme yönünde bir değişim yaşamaktadır. Kendine özgü, benzersiz niteliklerini her geçen gün yitirmektedir. Ben bu kente aşığım. Sokaklarında attığım her adımda onun gerçekte taşıdığı potansiyeli görebiliyorum ve ne yazık ki bırakın bu potansiyelin ortaya çıkarılmasını, olanın da yanlış yönetimler sonucunda hızla değer kaybetmekte olduğunu gözlemliyorum. Herhangi bir bütünlük, bir vizyon içermeyen günü birlik politikalar ile kentimiz ellerimizden kayıp gidiyor. Buna dur demek gerekiyor.

Bu noktada Girne için parti ve uzman bir ekip ile birlikte bir vizyon oluşturduk. Tüm projeler de bu vizyon etrafında şekillendi. Hazırladığımız bilgi kitapçıklarında, broşürlerde, tanıtım filmlerimizde bu vizyonu detaylarıyla anlatıyoruz. Bir kaç gün içerisinde tüm bunları kamuoyu ile bütünlüklü olarak paylaşacağız.

Bir vizyon dedik... Bu kavrama, “Vizyon” kavramına özellikle dikkat çekmek istiyorum: Biraz açalım: Şehir pek çok parçanın, elemanın, olgunun toplamıdır. Sağlıklı bir gelişim için her bir parçanın, elemanın, olgunun hem tek tek hem de bütün ile beraber/ bütün içinde ele alınması gerekir. Bütünden kopuk olarak üretilen projelerin sürdürülebilirliği ya çok sınırlıdır ya da bir yere yarar sağlar gibi gözükürken bir başka yere zarar verme riskini taşımaktadır. Dolayısıyla şehir için öncelikle bütünlüklü bir vizyonun oluşturulması gerekir. Bunu bir yap-boz/puzzle gibi düşünebiliriz. Anlamlı bir resmin ortaya çıkabilmesi için her bir parçanın mükemmel bir şekilde bir diğer parça ile eşleşmesi gerekir. Uymayan tek bir parça dahi olsa tüm resim bozulacaktır.

Girne için geliştirdiğimiz vizyonumuz bu bütünsel yaklaşım çerçevesinde iki bacaktan oluşuyor: Bu bacakların biri “ne yapılacak?” ile diğeri ise “nasıl yapılacak?” ile ilgilidir. Bu sorular ise doğrudan Demokrasi, Katılımcılık, Şeffaflık, Hesap verebilirlik ilkeleri ile ilgilidir ki şu anda ne yazık ki Girne’de bu temel ilkeler çerçevesinde bir yönetim anlayışından bahsetmek imkansız.

Dolayısıyla vurgu yapılması gereken bir diğer nokta ise tepeden inme, “bu projeyi yaptık, mutlu olun!” anlayışının yerine, “Değişimi birlikte yaratmak!” anlayışının geçmesi gerekliliğidir. Kamuoyu ile paylaştığımız zaman göreceksiniz ki sunacağımız projeler her şeyden önce “değişimi birlikte yaratmak” ilkesi üzerine kuruludur. Belediye ve Girneliler, bu kent için birlikte, elele sorumluluk alacağız. Birlikte hayal kuracağız, o hayali Girne için, hepimiz için Belediye olarak yaşama geçireceğiz, bunu yaparken kullandığımız her bir kaynağın, harcadığımız her bir kuruşun hesabını sürekli olarak vereceğiz.

Girne için vizyonumuz sürdürülebilir bir çevre ve ekonomik gelişimle, insan, doğa, tarih ve kültürle ilişkili. Bu vizyon; “Kenti çevreleyen dünya güzeli köylerinin sessizliğinde, kimi sokaklarından akordeon, gitar, flüt ve keman seslerinin şarkılara karıştığı, kimi sokaklarında sessizliğin hakim olduğu, kimi sokaklarında dünya markalarının satışının yapıldığı, parklarında çocukların oynadığı, yaşlılarının dinlendiği, engelli vatandaşların kenti yaşayabildiği, kent yaşamına katılabildiği, gençlerin çeşitli aktiviteler ile gençliklerini yaşayabildiği rengarenk bir Girne’yi birlikte yaratma” vizyonudur. Ve bu vizyon çerçevesinde sunduğumuz, daha önceki dönemlerde karşımıza çıktığı şekilde birbirinden kopuk değil, birbirini tamamlayan pek çok projemiz var.

Meclis Üyeleri Hakkında: Belediye Meclis Üyelerimiz alanlarında tecrübeli isimlerden, uzman harika insanlardan oluşuyor... Meclis üyelerimizi; yılların tecrübeli tanınan esnafları, avukat, eğitmen, televizyon programcısı, hayvanları koruma derneği gibi çeşitli önemli kurumların aktif üyesi olan değerli kişiler oluşturuyor ve burada da kadın sayımız oldukça yüksek. Meclis üyelerimizin 5’i kadın.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA