19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

TECAVÜZCÜSÜNÜ ÖLDÜREN KADINA İDAM!

Tecavüzcüsünü öldüren kadına idam!

02 Ekim 2014 Perşembe 14:30

IRAN-JUSTICE-EXECUTIONİran'da, Reyhane Cebbari, 2007 yılında İstihbarat Bakanlığı'nın bir çalışanı olan Murtaza Abdülali Serbendi'yi öldürmek suçundan tutuklanmıştı. Cebbari'nin iddiasına göre bakanlık çalışanı kendisine cinsel istismarda bulunmuştu. Cebbari'nin cezası Pazartesi günü infaz edilecekti. Ama ceza ertelendi. İdam cezasının durdurulmasına yönelik sosyal medya kampanyaları başlatılan Cebbari'nin infazının ne zaman gerçekleşeceği belirtilmedi.

26 yaşındaki dekoratör Reyhane Cabbari, 2007 yılında eski bir istihbaratçı olan Murtaza Abdülali Serbendi'yi öldürmekten tutuklanmıştı. İddiaya göre,  Serbendi, henüz 19 yaşında olan Cabbari’yi ofisini dekore etmesi için tutmuş daha sonra genç kadını evine çağırarak burada saldırmaya kalkmıştı. Yaşananların meşru müdafaa olduğunu söyleyen Cabbari kendisine saldırdığını iddia ettiği Serbendi'yi bıçaklamıştı.

2009 yılında mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırılan Cebbari, Uluslararası Af Örgütü'ne göre son iki aydır da avukatı ve ailesiyle de görüşmüyordu. Cebbari'nin cezası Pazartesi günü infaz edilecekti. İranlı yetkililer, Cebbari'nin Tahran'daki Recaişehr Cezaevi'ne gönderildiğini, burada infaz edileceğini bildirdi. İdam cezasının durdurulmasına yönelik sosyal medya kampanyaları başlatılan Cebbari'nin infazının ne zaman gerçekleşeceği belirtilmedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA