29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

TECAVÜZ DAVASINDA TAHLİYE

Tecavüz davasında tahliye

04 Eylül 2013 Çarşamba 09:27

Rape-help-stop-rape-34808643-400-270[1]Tecavüz ettikleri iddia edilen 8 uzman çavuşun ilk duruşması tamamlandı.

Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A. isimli kıza tecavüz ettikleri iddia edilen 8 uzman çavuşun yargılanmasında ilk duruşma yapıldı. Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, davaya müdahil olması üzerine tutuklanan Uzman Çavuş M.T. tahliye edildi.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmada tutuklu bulunan M.T. tahliye edilirken savcılığın tutuklama talebinde bulunduğu İ.Y. ve Y.A. içinde tutuklama talebinin reddine kararı verildi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan E.A.'nın avukatı Canan Çakabey, mahkemede beklenmedik bir sonuçla karşılaştıklarını ifade ederek; ''Mahkeme, tutuklu olan sanığın tahliyesine, diğer sanıkların da tutuklanma talebimizin reddine karar verdi. Yurt dışına çıkmamaya ilişkin adli kontrol hükmüne hükmetti. Bizce, verilen bu karar hem kamuoyunu vicdanını ciddi bir şekilde zedelemiştir ve doğru bir karar olmadığını düşünüyoruz. Bu karara da tabi ki itirazda bulunacağız. Verilen karar bizi ciddi olarak üzmüştür.'' dedi.

Çakabey,bir sonraki duruşmanın 3 Aralık'ta yapılacağını sözlerine ekledi.

Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir ise tutuklu bulunan sanığın neye istinaden tahliye kararı verildiği yönündeki soruya şu şekilde cevap verdi: ''Delillerin toplanmış olması ve dinlenmesi gereken sanıkların, mağdurenin dinlenmiş olmasından kaynaklı ve bundan sonra toplanacak olan delillere her hangi bir etkilerin olmayacağı ve delillerin karartılma ihtimalinin bulunmaması gerekçesi ile tahliye kararları verildi."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA