TDP'DE GENEL SEKRETER VE MYK SEÇİLDİ
Genel Sekreter Kim Oldu? MYK Nasıl Oluştu?

29 Aralık 2015 Salı 09:25
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) geçtiğimiz hafta yaptığı kurultaydan sonra vakit kaybetmeden dün gece hem Genel Sekreterini hem de MYK üyelerini seçti.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) seçti. Parti meclisinin gerçekelştirdiği toplantı sonrasında dün akşam MYK seçimi yapıldı. Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündemdeki konuların değerlendirilmesinin yanı sıra MYK seçimi de gerçekleşti.
TDP Genel Sekreterliğine tek aday olan eski Milli Eğitim ve Spor Bakanlarından Asım İdris oy birliği ile getirilirken, yapılan seçim sonucunda 9 kişilik MYK ve TOCEK başkanı seçildi.
İşte kazananlar;
- Ayşe Öztebay
- Ercan Hoşkara
- Boysan Boyra
- Suphi Hüdaoğlu
- Pembe Birinci
- Mehmet Burhan
- Erkut Yılmabaşar
- Lisani Kalkanli
- İsmet Cabacaba (TOCEK Başkanı)
- Sinem Görüş
TDP Parti Meclisi dün akşam Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplandı. 20 Aralık’ta gerçekleştirilen TDP. 5. Olağan Kurultayı’nın ardından dün akşam ilk toplantısını gerçekleştiren TDP Parti Meclisi’nde Genel Sekreterliğe oy Birliği ile Asım İdris getirildi. TDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu (TOCEK) Başkanlığına ise oybirliği ile İsmet Cabacaba seçildi.
Daha sonra yapılan seçimlerde ise 20 adayın yarıştığı seçimde, 9 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) şu isimlerden oluştu: Ayşe Öztabay, Ercan Hoşkara, Boysan Boyra, Pembe Birinci, Mehmet Burhan, Sinem Görüş, Erkut Yılmabaşar, Lisani Kalkanlı.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit toplantıda yaptığı konuşmada, 20 Aralık’ta gerçekleştirilen 5. Olağan kurultayın oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “TDP şimdi çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir” dedi. Önümüzdeki süreçte herkesi çok daha zor görevlerin beklediğine dikkat çeken Özyiğit, bir yandan örgütlenme ağını genişletirken, diğer yandan var olan komiteleri daha da güçlendirerek yeni politikalar üretmeye, ülkenin ve halkın sorunlarına doğru çözümler önermeye devam edeceklerini ifade etti.
Özyiğit, 2016 yılında olası bir çözüm ve referandum sürecini yaşanabileceğini, buna hep birlikte hazırlanmak gerektiğini de söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu durumun da iç açıcı olmadığına dikkat çeken Cemal Özyiğit, dayatmalarla Kıbrıs Türk halkının iradesinin teslim edilmesinin istendiğini, ancak buna karşı çıkarak dur demenin görevleri olduğunu kaydetti.
TDP Genel Sekreteri Asım İdris de kendisine verdiği güven ve destek için PM üyelerine teşekkür etti.
TDP’yi iktidara taşımak ve Kıbrıs Türk halkının iradesini hakim kılmak amacında olduklarını belirten İdris, bu hedefe ulaşmak içinde partinin yeni oluşan tüm kurulları ile bir bütün olarak çok çalışmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade etti. Kurultay sürecinde ortaya konan tüm eleştirileri dikkate alarak hareket edeceklerini de belirten İdris, “TDP, çalışmalarını iyi bir iktidar olmak için yürütecektir” dedi. İdris, katılımcılık ve üretimin en önemli ilkelerinden olacağını da sözlerine ekledi.
FIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştıFIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştı14 Aralık 2025 Pazar 22:08BASKETBOL
Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığına Karşı Önlemler AlındıBoğaziçi köyündeki mandıralarda bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, İskele Belediyesi’nin de katılımıyla Lefkoşa’da ilgili kurumların iştirakiyle toplantı gerçekleştirildi.14 Aralık 2025 Pazar 21:46İSKELE
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.